Beszállítók Alvázba szerelt mérlegelő rendszer a BPW-től

Alvázba szerelt mérlegelő rendszer a BPW-től

Beck András | 2019.08.09 05:00

Alvázba szerelt mérlegelő rendszer a BPW-től

A novemberi Agritechnika 2019 kiállításon mutatja be a BPW az Agro Hub mérlegelő rendszerét, amely szállítás, rakodás, szórás, abrakolás és mérlegelés során is teljes átláthatóságot biztosít.

Hirdetés

A szombathelyi BPW-Hungária Kft-nél kifejlesztett Agro Hub rendszeren keresztül a beszállítók és a gazdálkodók azonnal folyamatosan nyomon követhetik a pótkocsik összsúlyát és hasznos terhelését. Nincs szükség hídmérlegre ahhoz, hogy lemérje valaki mennyit nyom a szállítmánya, hanem az folyamatosan nyomon követhető, akár egy Bluetooth-kapcsolaton keresztül.

Szenzorok és hőmérséklet

Az Agro Hub a pótkocsi tengelyterhelését méri, emellett a fordulatszámot és a jármű irányát is méri, valamint a vontatón lévő támasztószenzor adatait is feldolgozza. A megoldás mindezek mellett a hőmérsékletet és járműhöz használt anyagokat is figyelembe veszi a súly megállapításakor.

Kábelen és vezeték nélkül

Az Agro Hub mindegyik traktorgyártó kijelzőrendszerével kompatibilis, így nincs szükség külön kijelzőre. Az adatokat különben egy kábel segítségével az Isobus-rendszeren keresztül és vezeték nélkül, Bluetooth használatával is lehet olvasni.

Az Agro Hub hozzávetőlegesen 2 százalékos pontossággal leméri a rakomány súlyát is, anélkül, hogy a járművel mérlegre kellene hajtani
Az Agro Hub hozzávetőlegesen 2 százalékos pontossággal leméri a rakomány súlyát is, anélkül, hogy a járművel mérlegre kellene hajtani

Ráadásul a hídmérleggel ellentétben ezek az adatok nem csak álló helyzetben állnak rendelkezésre, hanem bizonyos sebességig mozgás közben is szolgáltat adatokat az Agro Hub. A megoldás mérési pontossága 2 százalékos. Ezt az Agro Hub szombathelyi bemutatóján demonstrálták is a BPW munkatársai. Egy vontatmány összsúlya a hídmérlegen 22,14 tonna volt, az Ahro Hub rendszer pedig 22,41 tonnát mutatott. Utóbbi adat mindössze 1,01 százalékos eltérés a hídmérleghez képest.

Menet közben is mér

A menet közbeni mérést is bemutatták, a teljesen feltöltött tartályból folyamatosan leengedték a vizet, amit online lehetett követni egy kijelzőn. Ez a megoldás főleg a szervestrágya-szóróknál jöhet jól, ahol pontosan dokumentálni kell, hogy mely földterületre mennyi trágyát juttattak ki. Az Agro Hub rendszeréből származó adatokat össze lehet kötni a hivatalos lejelentési rendszerrel, amely az adminisztrációt is nagymértékben megkönnyíti.

A BPW-Hungária Kft, amely a BPW Bergische Achsen KG 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a BPW csoporton belül a mezőgazdasági alvázrendszerekre és speciális tengelyekre szakosodott. A vállalat termékportfoliója a futótengely-csonkoktól kezdve az egyedi tengelyeken át a kerettel rendelkező komplett tridem futóművekig terjed, beleértve a rugózást és a felszerelt fékrendszert is több mint 30 tonna összterhelésre méretezve. A BPW-Hungária több mint 1500 alkalmazottat foglalkoztat és tavaly 265,5 millió euró volt a forgalma.

Emellett az szabad tartású állatoknak géppel etetők vehetik nagy hasznát az Agro Hub-nak, hiszen folyamatosan nyomon tudják követni, hogy mennyi ételt szórtak ki. Billenős utánfutóknál a rendszer a túlterhelés ellen is megfelelő védelmet biztosít.

Olcsóbb lehet, mint egy hídmérleg

Az Agro Hub használatával a hídmérleghez vezető esetleges kerülőút is megspórolható, illetve kisebb cégeknél, gazdálkodóknál, ahol többnyire egy vagy csak néhány járművet használnak akár olcsóbb lehet egy Agro Hub-bal felszerelt jármű beszerezése, mint egy hídmérleg kialakítása.

Gyorsan kifizetődik

„Az Agro Hub a mezőgazdaság területén jelentős mértékben hozzájárul a hatékonyság növeléséhez, miáltal gyorsan kifizetődik. A rendszert a gazdálkodókkal és a járműgyártókkal szoros együttműködésben fejlesztettük ki, ezért annak szerelése éppen olyan átgondolt és egyszerű, mint a mindennapi használata” – hangsúlyozta Peter Lindner, a BPW Agrar németországi és Benelux-államokbeli értékesítési igazgatója.

Alváz-technológia

A BPW az Agritechnica 2019 vásáron mutatja be az év folyamán kidolgozott alváz-technológiai megoldásait – a talajműveléstől kezdve a vetésen, a trágyázáson és a növényvédelmen át a betakarításig és a szállításig bezárólag minden folyamathoz testre szabott megoldást kínálva.

Ütésálló polikarbonát

A világítástechnika terén is újdonságot mutat be a cégcsoport. Az „Ermax TM11“ hátsó lámpák új generációja ütésálló polikarbonát burkolatának és a LED-es technológiának köszönhetően rendkívül nehéz körülmények között is használható a mezőgazdaságban.

Az Ermax TM11 polikarbonátból készül, amely 17-szer nagyobb ütésállósággal rendelkezik, mint az autóiparban hagyományosan használt akril vagy ABS.
Az Ermax TM11 polikarbonátból készül, amely 17-szer nagyobb ütésállósággal rendelkezik, mint az autóiparban hagyományosan használt akril vagy ABS.

Kiemelt Partnereink