Beszállítók Alaposan nőtt a Kuka forgalma

Alaposan nőtt a Kuka forgalma

MTI | 2023.04.28 15:23

Alaposan nőtt a Kuka forgalma

Fotó: Kuka

Közel ötödével növelte forgalmát és megduplázta adózás előtti eredményét tavaly a német Kuka AG robotgyártó automatizálástechnológiai vállalat, miközben történetének legnagyobb új megrendelésére tett szert.

Hirdetés

A Kuka értékesítési árbevétele az előző évi 3,286 milliárd euróról 2022-ben 18,6 százalékkal 3,897 milliárd euróra emelkedett. A konszern tavaly 118,4 millió euró adó- és kamatfizetés előtti (EBIT) eredményre tett szert, 91,6 százalékkal nagyobbra a 2021-es 61,8 millió eurónál. A cég bevételarányos jövedelmezősége három százalékra javult 1,9 százalékról.

Az év folyamán a Kuka rekordösszegű 4,459 milliárd eurónyi új megrendelést kapott, 25,1 százalékkal az előző évi 3,565 milliárd euró felett.

A Kuka valamennyi részlege hozzájárult az eredmény javulásához. A cég termékei és megoldásai iránti kereslet különösen Kínában volt kimagasló, de az Egyesült Államokban is nagy érdeklődés mutatkozott a cég termékei iránt, elsősorban az elektromos járművek gyártósorainak automatizálása terén.

„Az automatizálás mostanra az ipar és az üzleti élet nélkülözhetetlen részévé vált” - kommentálta az éves eredménybeszámolót Peter Mohnen, a Kuka AG vezérigazgatója. Elmondta, hogy minden országban és minden iparágban nagyobb kereslet mutatkozik az automatizálási termékek iránt, mint valaha. Kína kiemelten fontos növekedési piac a KUKA számára, ahol a vezérigazgató elmondása szerint forgalmának negyedét bonyolítja.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink