Beszállítók A vártnál jobban zárta az évet a BASF

A vártnál jobban zárta az évet a BASF

autopro.hu/P.B. | 2021.01.22 09:19

A vártnál jobban zárta az évet a BASF

Fotó: BASF Press photos

Jelentősen növelte bevételeit 2020 utolsó három hónapjában a német vegyipari vállalat, a BASF. A cég autóipari ágazata azonban aggodalomra adhat okot, az a részleg gyengén teljesített a koronavírus-járvány miatt.

Hirdetés

A BASF termékei iránt az utolsó negyedévben megnőtt a kereslet, így a vállalat bevételei is fellendültek: októbertől decemberig 15,9 milliárd euró bevétele volt a vegyipari vállalatnak, ez nyolc százalékkal jobb 2019 ugyanezen időszakához képest. Szakértők szerint a magasabb kereslet mellett a BASF termékeinek drágulása is közrejátszott a jó számokban.

Ennek ellenére nem lehet nyugodt a vállalat vezetése, ugyanis a BASF autóipari megrendelései hónapok óta zuhannak. Egy közelmúltban tett bejelentés szerint 2022 végéig kétezer munkahelyet szüntet meg a cég a szolgáltató egységeiben. Ezzel 2023-ig évi 200 millió eurót takarítana meg a BASF.

Hans-Ulrich Engel pénzügyi igazgató szerint a vállalat jó úton halad, de a – még a járvány előtt bejelentett – átalakítási intézkedések következtében hatezer munkahely szűnhet meg globális szinten a vállalaton belül, ennek fele Ludwigshafent érinti.

Kis visszaesés éves szinten

A BASF teljes 2020-as évét nézve minimális volt a visszaesés a bevételeket nézve, tavaly 59,1 milliárd euró volt a cég bevétele. Az operatív költségeket tekintve már rosszabb a helyzet, abban a mutatóban 23 százalékos volt a visszaesés.

Az összes tavalyi évre vonatkozó statisztikát február 26-án teszi közzé a német vállalat – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink