Beszállítók A Patec új, miskolci gyáráról tárgyalt Szingapúrban Szijjártó Péter

A Patec új, miskolci gyáráról tárgyalt Szingapúrban Szijjártó Péter

MTI | 2015.05.27 13:37

A Patec új, miskolci gyáráról tárgyalt Szingapúrban Szijjártó Péter

Szingapúri vállalatok magyarországi beruházásairól és magyar cégek szingapúri befektetéseiről tárgyalt szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a délkelet-ázsiai országban, ahol több konkrét befektetésről, így egy új, Miskolcon létesítendő gyár építéséről született megállapodás.

Hirdetés

Szijjártó Péter elmondta, hogy tárgyalt Szingapúrban Kasivisvanathan Shanmugam külügy- és igazságügyi miniszterrel, és találkozott a legnagyobb szingapúri vállalatok vezetőivel.

Kasivisvanathan Shanmugam szingapúri külügy- és igazságügyi miniszter (b) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert.

A miniszter látogatásán megállapodás született arról, hogy a Patec Automotive szingapúri autóipari beszállító vállalat a jelenleg Kínában lévő gyártási tevékenységét folyamatosan áttelepíti Magyarországra, és ennek első lépéseként - ötmillió eurós beruházás keretében - új gyárat épít Miskolcon, ahol első ütemben kétszáz új munkahelyet teremt. Ahogy azt korábban megírtuk, a Volkswagen-csoport gyárainak fognak préselt alkatrészeket, ablaktörlőket, kipufogó rendszereket készíteni a 15 ezer négyzetméteres üzemben.

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy Szingapúr a világ második legversenyképesebb gazdasága és legmeghatározóbb kereskedelmi, pénzügyi és kutatásfejlesztési központja, ráadásul a világ egyik legnyitottabb gazdaságával rendelkezik, amely a nagy tudásigényű és nagy hozzáadott értéket képviselő iparágakra építi a sikerét. Ez a magyar vállalatok számára megnyitja az export lehetőségét a szingapúri piacra, elsősorban a prémium élelmiszerek és borok, a szoftverfejlesztés, az egészség- és szépségipar területén - mondta a tárcavezető.

Elmondta, délkelet-ázsiai országok közösségén belül Szingapúr már most is Magyarország legfontosabb partnere, a kereskedelmi forgalom értéke tavaly 220 millió dollárt ért el. Annak érdekében, hogy a magyar vállalatok sikeresek legyenek a szingapúri piacon, a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) megnyitott egy 600 millió dolláros hitelkeretet, amelyből magyar és szingapúri vállalatok együttműködését fogják finanszírozni.

Kiemelt Partnereink