Beszállítók A Lamborghini megrendelése miatt fejleszt a bonyhádi bőrkasírozó

A Lamborghini megrendelése miatt fejleszt a bonyhádi bőrkasírozó

autopro.hu/P.M. | 2017.11.30 16:08

A Lamborghini megrendelése miatt fejleszt a bonyhádi bőrkasírozó

Újabb, 1200 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővül a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó Schäfer-Oesterle Kft. magyarországi üzeme. Bonyhádon jelenleg legnagyobb volumenben E-osztályú Mercedesek bőrbevonatú karfája készül, de hamarosan a Lamborghininek is beszállítanak.

Hirdetés

Az új létesítmény alapkövét november 30-án helyezték el a bonyhádi ipari parkban. Frei István, a német tulajdonú cég ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a jelenleg 350 embert foglalkoztató kft. a bővítés után 50 munkatárssal növelik létszámát. Az új csarnokban jövő év második felétől az Audi-Volkswagen csoporthoz tartozó Lamborghini városi terepjárói számára készítenek bőrbevonatú ajtókárpitokat.

Az üzemcsarnok 2018 első negyedévében készül el, az új termék gyártása az év második felében kezdődik. A munkahelyek megtartása érdekében középfokú szakképzést is indít a térségben.

A cég – amely nyáron adta át legutóbb épült, 1000 négyzetméteres üzemcsarnokát – az új projektnek köszönhetően egyharmadával növeli árbevételét, amely 2016-ban 3,3 milliárd forint volt, idén ezt meghaladó nettó árbevételre számítanak.

Az 1976-ban alapított Schäfer-Oesterle csoport a járművek belsőtér komponensei gyártására specializálódott, kiemelten a prémium gyártási sorozatok bőrkasírozott alkatrészeire. Az ügyfelek a nagy európai prémium gyártók (Porsche, Audi, AMG/Mercedes, BMW, Bentley, Lamborghini stb.), illetve első számú beszállítóik.

A vállalat a vezető autóipari beszállítók közé tartozik a prémium kategória beltéri elemeinek gyártásában. Kínálatunk a hordozó elemek gyártásától a bőr, fa, illetve karbon elemek előállításától, a felületek lakkal, textillel történő különleges bevonásáig terjed.

A bonyhádi gyártási telephelyen főként bőrrel, műbőrrel vagy szövettel bevont alkatrészeket gyártanak prémium gépkocsik és buszok belső teréhez közepes, mintegy 5000-50 000-es darabszámban évente. A bonyhádi üzemben jelenleg legnagyobb volumenben E-osztályú Mercedesek bőrbevonatú karfája készül, amelyből évente 70 ezer darabot állítanak elő. Egyedi megrendeléseket is teljesítenek. A központi feladatok és a bőrkompetencia főbb alkotórészei eddig teljesen Németországban koncentrálódnak. Magyarországon az alábbi tevékenységeket végzik: bőrvizsgálat, szabászat, varrás, PUR-habosítás, marás, kasírozás, gépi kasírozás, szélezés.

Az esemény előtt tartott sajtótájékoztatón Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője. Elmondta: az üzemcsarnok a Terület- és településfejlesztési operatív program 300 millió forintos, százszázalékos intenzitású támogatásával az önkormányzati tulajdonban lévő Bonycom Kft. beruházásában épül meg.

Kiemelt Partnereink