Beszállítók A Hungaroringra készül Kiss Norbert

A Hungaroringra készül Kiss Norbert

autopro.hu | 2015.07.08 15:41

A Hungaroringra készül Kiss Norbert

A Knorr-Bremse által is támogatott Oxxo Racing csapat és pilótája, Kiss Norbert tavaly elhódította a legfontosabb európai teherautósport trófeát. Kiss Norbert 2011-ben csatlakozott a csapathoz, és már érkezésekor az év újonca lett. 2015-ben 25 év után először a Hungaroringen rendezik meg a kamion Európa-bajnokságot.

Hirdetés

- 2011-ben csatlakoztál az Oxxo Racing csapathoz, azóta egyre sikeresebb vagy. Minek köszönhető ez?
- A folyamatos fejlődésnek, amit a csapat produkált, minden területen, ami a fontos. Minden évben léptünk előre technikailag és emberileg is, ráadásul a legjobb irányba haladunk.


- Elkezdődtek a futamok. Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben?
- Természetesen megvédeni a bajnoki címet, és egy jó hétvégét produkálni hazai közönség előtt a Hungaroringen szeptemberben.
- Hogyan és hol készülsz a versenyekre?
- Sajnos teszt a kamionnal nincs sok, így marad a szimulátorozás otthon, és a száraz edzések.
- 25 év után idén először ismét lesz futam Hungaroringen is. Jelent ez előnyt számodra a hazai pálya? Több alkalmad lesz-e gyakorolni, mint a többi versenyzőnek?
- A hazai pálya mindig előny. Itt lettem autóversenyző, nagyon jól ismerem a pályát. Hogy lesz e több alkalom gyakorolni, azt nem tudom még, de ha nem, akkor is van bőven tapasztalatom a pályáról.

- Kikből áll az Oxxo csapat?
A csapatunkban minden poszton profi emberek dolgoznak, ez is elengedhetetlen a sikerhez. A kamion szerelőit, fejlesztőit a mérnökünk irányítja (ő tervezte például a kamionunkat), külön ember foglalkozik a gumikkal, a sajtóval, az étkeztetéssel, az utazások megszervezésével, az alkatrészellátással.
- Milyen a kapcsolatod a többi versenyzővel?
- Van akivel jó, van akivel kevésbé, általában akikkel összeakadtunk a pályán régebben, velük nem. De nem számít, versenyezni járunk a pályára.


- Pályán kívül milyen sofőr vagy?
- Nyugodt, kivéve, ha a sietek, vagy ha valaki bénázik a körforgalomban.
- Hol nyaralsz majd?
- A Hungaroring miatt nagyon sűrű a programnaptárunk, lehet, hogy idén csak pár nap jut pihenésre, de most az elsődleges, hogy sikeres hazai versenyt rendezzünk szeptember 4-6. között, ahová minden szurkolót szeretettel várok.

Kiemelt Partnereink