Beszállítók A Faurecia fog hidrogéntankokat szállítani a Renault furgonjaihoz

A Faurecia fog hidrogéntankokat szállítani a Renault furgonjaihoz

autopro.hu/V.M. | 2021.02.23 11:19

A Faurecia fog hidrogéntankokat szállítani a Renault furgonjaihoz

Fotó: Faurecia Group

A Magyarországon két üzemmel is rendelkező francia Faurecia Csoport fog hidrogéntankokat szállítani a Renault üzemanyagcellás kisteherautóihoz, melyek közúti tesztelése még az idén el fog kezdődni.

Hirdetés

A hidrogéntároló egységeket, a franciaországi Bavans-ban fogják gyártani 2021 végétől, később pedig a gyártás felfutásával a termelésbe a szintén franciaországi Allenjoie is be fog kapcsolódni, ahol egy új üzem készül, kifejezetten hidrogéntárolási megoldások gyártására – derül ki a Green Car Congress cikkéből.

A Faurecia már jelenleg is kínál hidrogéntankokat gépjárművekhez. A vállalat szállítja a nagynyomású tartályokat ahhoz az 1600 Hyundai XCIENT Fuel Cell hidrogénhajtású teherautóhoz is, amit 2025-ig Svájcban fognak átadni.

Az új megrendelést leadó Renault Csoport az amerikai Plug Powerrel hoz létre egy közös céget hidrogénhajtású furgonok gyártása és forgalmazása céljából. A Renault áruszállítóinak alapjára tervezett üzemanyagcellás járművek közúti tesztelését még 2021-ben meg kívánják kezdeni, hosszabb távon pedig a cél, hogy az új cég harminc százalékos részesedést szerezzen a hidrogén üzemanyagcellás kistehergépjárművek európai piacán.

Kiemelt Partnereink