Beszállítók A Cosma International Székesfehérváron

A Cosma International Székesfehérváron

MTI/autopro.hu | 2011.11.21 20:18

Üzleti szempontból pozitív változásokat hozhat az a bejelentés, amely szerint a kanadai Magna International európai leányvállalata, a Cosma International felvásárolt négy, a német BDW Technologies csoporthoz tartozó európai, köztük egy székesfehérvári autóalkatrész-gyártó üzemet – tájékoztatta Zsilinszky Richárd, a cég ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-t.

Hirdetés

Hangsúlyozta, hogy a 63 foglalkoztatottat és mintegy 20 kölcsönzött munkaerőt alkalmazó székesfehérvári vállalatot a változás nem érinti hátrányosan. A Magna és a Cosma munkatársaival hetek óta együtt dolgozik a székesfehérvári menedzsment a vevő- és termékkör bővítésével kapcsolatban. – Már most a 2013-as esztendőre tervezünk, hiszen az autóipari vállalatoknak egy-egy új modell bevezetéséhez legalább ennyi időre van szükségük. Az új tulajdonossal közösen az a célunk, hogy újabb autóipari cégeknek is komoly beszállítói legyünk a jövőben – tette hozzá.

Zsilinszky Richárd elmondta, hogy a fehérvári üzemben jelenleg két különböző területen folyik termelés. Az alumínium járműfelépítmények gyártása többek között üdítőitalokat készítő és forgalmazó cégek számára, mint a Coca Cola, a Pepsi vagy a Nestlé. A másik az autóipari szegmens, ahol régi beszállítói a Porschének és az olasz Ferrarinak, de újabban az Audinak is, az utóbbi esetében a gyártás jövőre fog felfutni.

A BDW Technologies székesfehérvári gyára a 2010-es üzleti évben 8,7 millió eurós árbevételt ért el.

Kiemelt Partnereink