Beszállítók A Continental simítja a Solaris előtt az utat

A Continental simítja a Solaris előtt az utat

autopro.hu | 2016.02.26 11:13

A Continental simítja a Solaris előtt az utat

A lengyel buszgyártó az autóipari beszállító ContiPressureCheck rendszerét használja a gumiabroncsok nyomásának ellenőrzéséhez.

Hirdetés

A Continental által szállított rendszert a Solaris városi, regionális buszokba, illetve trolikba építi be. A beszállító szerint a ContiPressureCheck nem csak a gumiabroncsok optimális minőségéért és állapotáért felel, hanem hozzájárul az utazási kényelemhez és biztonsághoz is: az abroncs belsejében elhelyezett érzékelő folyamatosan felügyeli a nyomást, az információkat pedig valós időben eljuttatja a sofőrhöz.

A tavaly erős üzleti évet záró lengyel gyártó már február elején megkezdte 60 városi autóbusz felszerelését az ellenőrző programmal, valamint felkészült arra, hogy minden termékében kiépítse a szükséges kábeleket és csatlakozókat. Az Industry Europe szerint ennek segítségével a berendezés utólagos telepítése sokkal könnyebbé válik.

A személyautókban is használt guminyomás-ellenőrző rendszerek még nagyobb szerepet kapnak a haszongépjárművekben, hiszen optimális guminyomás mellett csökkennek a működési költségek: nem csak a fogyasztás csökken, hanem az abroncsok élettartama is nő.

Kiemelt Partnereink