Beszállítók A Continental dolgozóira is leépítés várhat

A Continental dolgozóira is leépítés várhat

autopro.hu/V.M. | 2020.06.11 14:22

A Continental dolgozóira is leépítés várhat

Dr. Elmar Degenhart, a Continental vezérigazgatója, a kezében egy nagy teljesítményű számítógéppel | Fotó: Continental

A Continental vezérigazgatója, Elmar Degenhart egy, a vállalat alkalmazottjainak intézett videóban arra figyelmeztetett, hogy a kereslet koronavírus-járvány miatti visszaesése több százmillió eurós költségcsökkentést tesz szükségessé, ami akár elbocsátásokkal is járhat.

Hirdetés

Degenhart úgy fogalmazott, hogy „ez nagyon fájdalmas lesz, de nincs más választásunk”, majd azzal folytatta, hogy annak eshetősége, hogy kényszerű elbocsátásokról kell majd beszélni, nagyon magas.

A járvány hatására bedőlt az új autók iránti kereslet Európában, és az autógyártók abban reménykedtek, hogy a német kormány által tervezett gazdaságélénkítő csomag majd jelentős támogatást nyújt az autóiparnak. A 130 milliárd eurós program végső változatába végül nem került be a benzines és a dízelüzemű autók vásárlásának ösztönzése. A program ugyanakkor az autóvásárlásra is kiterjedő áfacsökkentést, emellett az elektromos modellek vételének a korábbinál nagyobb összegű, 6000 eurós támogatását, a töltőinfrastruktúra 2,5 milliárd eurós fejlesztését, illetve az OEM-ek és a beszállítók jövőbe mutató projektjeinek 2 milliárd euróval történő támogatását is tartalmazza.

A Reuters cikkéből megtudható, hogy Degenhart azonban nem találta elégségesnek az állami segítséget, és alkalmazottainak azt mondta, hogy már nem reménykednek abban, hogy az ösztönző csomagok rövid távon lökést adnak majd az autópiacnak.

„Nem számíthatunk segítségre a politikusoktól”

– tette hozzá.

Kiemelt Partnereink