Beszállítók A BorgWarnert választotta új üdvöskéjéhez a Volvo

A BorgWarnert választotta új üdvöskéjéhez a Volvo

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.23 06:00

A BorgWarnert választotta új üdvöskéjéhez a Volvo

A BorgWarner a tiszta és hatékony technológiák egyik vezetője a belső égésű motorok, hibrid és elektromos járművek terén. Talán emiatt kerül legújabb, elektro-hidraulikus összkerék-meghajtáshoz való kuplungja a Lynk & Co 01-es modelljébe.

A Volvóhoz hasonlóan a Geely Auto tulajdonában lévő új autómárka, a Lynk & Co isaz internetes összekapcsolásra fókuszál. Modelljeibe integrált járműdinamikai szoftvere, a BorgWarner legújabb AWD (összkerék-meghajtású) kuplungja egy kompakt, pehelysúlyú megoldás, ami automatikusan elosztja a forgatónyomatékot az első és a hátsó tengely között, illetve az új SUV számára magas forgatónyomatékot, fejlett üzemanyag-gazdaságosságot, nagyobb stabilitást, a kipörgésgátlást és a könnyű, élvezhető kezelhetőséget biztosít.

– AWD megoldásunk iránt egyre növekszik a kereslet Kínában, így 2015-ben megkezdtük gyártásunkat az ázsiai országban, mondta el Dr. Stefan Demmerle, a BorgWarner PowerDrive Systems elnöke. – Megtiszteltetés, hogy az újgenerációs technológiánkat biztosíthatjuk a Lynk & Co modelljeinek. Ez még nagyobb sikert jelent a BorgWarner számára a kínai piacon, egyben továbbfejleszti együttműködésünket a Geelyvel.

A BorgWarner AWD elektromos irányító egységgel felszerelt kuplungtechnológiája dinamikus vezetési élményt nyújt. Az újítás a jármű sebessége és a kanyar íve alapján a sofőr beavatkozása nélkül, automatikusan osztja el a forgatónyomatékot az első és a hátsó tengely között, melyek egymástól függetlenül működnek a különböző sebességtartományokban.

A fejlesztés képes az optimális forgatónyomaték-elosztásra bármikor, bármilyen sebességen, figyelembe véve, hogy az autó mennyire van terhelve, vagy épp milyen az útfelület állapota. A sofőr számára mindez egy kiegyensúlyozott forgatónyomaték irányítást jelent a vezetés egésze során. A kuplung pehelysúlyú, magas teljesítményű dizájnja lehetővé teszi a könnyű beépítést az OEM-ek számára, míg a végfelhasználókat a kategória legjobb reakcióidejével, jelentősen javuló kezelhetőséggel és stabilitással ajándékozza meg.

Kiemelt Partnereink