Beszállítók A BorgWarner részeként folytatja a Delphi Technologies

A BorgWarner részeként folytatja a Delphi Technologies

autopro.hu/V.M. | 2020.10.10 08:22

A BorgWarner részeként folytatja a Delphi Technologies

Fotó: Delphi Technologies Newsroom

Véget ért az az egyesülési folyamat, aminek eredményeként a Delphi Technologies az amerikai BorgWarner részévé vált. Az erőátviteli elemeket gyártó vállalat a tranzakció által nagyobb szerephez juthat az elektromos hajtásláncok piacán.

Hirdetés

A beszállítók igyekeznek bekapcsolódni az elektromos autók gyártásába, mivel a kibocsátási követelmények szigorodásával lépést tartandó az autógyártók a kínálatuk egyre nagyobb részét elektrifikálják.

A 3 milliárd euró értékű akvizíciót 2020 elején jelentették be. Általa a BorgWarner megerősítheti pozícióját elektromos hajtásláncok terén, miközben a belső égésű motorokkal kapcsolatos fejlesztésekről sem kell lemondania.

Frédéric Lissalde, a BorgWarner elnök-vezérigazgatója örömét fejezte ki az egyesülés sikeres lezárásával kapcsolatban, és azt is elárulta, hogy reményeik szerint az összeolvadás a haszongépjármű és az alkatrész-kereskedelmi üzletágaik pozícióját is javítani fogja.

A Delphi Technologies az elektronikai alkatrészek terén jelentős tapasztalatokkal, továbbá biztos termelői és beszállítói hálózattal, valamint vevőkörrel rendelkezik. Termékei között egyaránt megtalálhatóak az inverterek, a fedélzeti töltők és az akkumulátormenedzsment rendszerek. A kombinált vállalat ezeken és a belső égésű motorokhoz tervezett hajtási elemeken kívül a szoftverfejlesztés és a hőmenedzsment terén is nagy tudásbázissal bír majd.

Még nincs teljesen vége

Elvben, és strukturálisan a Delphi Technologies már a BorgWarner része, gyakorlatilag azonban még nem ért véget az egyesülés. Előbbi részvényeseinek, illetve a hatóságoknak még ugyancsak rá kell bólintaniuk. A Delphi Technologies adósságállományával kapcsolatos és más jellegű követelményeknek még szintén teljesülnie kell. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a hazánkban is jelen lévő kettő vállalat közti tranzakció egy hitelkeret lehívása miatt egykor úgy tűnt, hogy meg fog hiúsulni, amíg végül tavasszal meg nem erősítették, hogy folytatják együttműködésüket.

Egymás felé mozdulnak a beszállítók

Az autóipar átformálódása nem csak az autógyártókat veszi rá új szövetségek kialakítására vagy akár összeolvadásra. 2018-ban a Bosch a kanadai Moijo startuppal fogott össze, hogy a konnektivitás terén folytassanak fejlesztéseket. A többek között sebességváltókat gyártó ZF ugyanebben az évben a német, elektromos autókat fejlesztő e.GO Mobile startuppal közös vállalatot alapított, míg az elektromobilitási, valamint autonóm járművekkel kapcsolatos fejlesztéseket is végző ASAP Holdingban 35 százalékos részesedést szerzett.

2019-ben pedig a francia Valeo az amerikai Dana Incorporateddel alapított vegyes vállalatot elektromos autók elektromechanikai részegységeinek gyártására – áll az Autovista Group felsorolásában.

A kooperációk hátterében az áll, hogy az olyan gyökeres, és egyre gyorsuló változásokkal, mint az elektrifikáció vagy a konnektivitás, a vállalatok egymagukban nehezen tudnak megbirkózni.

Kiemelt Partnereink