Beszállítók Mégsem táncol ki a BorgWarner a Delphi felvásárlásából

Mégsem táncol ki a BorgWarner a Delphi felvásárlásából

autopro.hu/P.B. | 2020.05.05 09:22

Mégsem táncol ki a BorgWarner a Delphi felvásárlásából

Fotó: facebook.com/borgwarnerinc

Az idei év elején a Delphi a BorgWarner jóváhagyása nélkül hívott le egy hitelkeretet, amit a BorgWarner jogszerűtlen lépésnek nevezett. Márciusban úgy tűnt, hogy az ügy a Delphi felvásárlását is meghiúsíthatja, ám most mindkét cég olyan nyilatkozatot adott ki, ami megerősíti az együttműködésüket.

Hirdetés

A két vállalat ugyan külön-külön tett közzé nyilatkozatot az ügyben, de szinte ugyanazt írták: továbbra is remélik, hogy 2020-ban nyélbe üthetik az üzletet. Megállapodás az idei év második felében várható, pontos dátum és részletek még nem ismertek.

A Delphi a koronavírus –járvány okozta válság miatt használt fel egy 500 millió dolláros hitelkeretet, ami a BorgWarner szerint jogszerűtlen lépés volt, és múlt szerdáig adott haladékot a cégnek az ügy lezárására.

A Delphinél úgy látják, hogy nem sértették meg a BorgWarnerrel kötött korábbi megállapodásukat, ráadásul a BorgWarner szerintük indokolatlanul vissza is utasította a tranzakciót. Ugyanakkor továbbra is bíznak abban, hogy megoldást találnak a kérdésre.

A BorgWarner elmúlt évtizedének legnagyobb fúziója lenne a Delphi felvásárlása, melynek célja, hogy szélesítsék a portfóliójukat a Delphi elektronikai szakértelmével – írja a Reuters.

Magyarország mindkét vállalat jelen van

A Delphi immár közel harminc éve van jelen hazánkban, míg a BorgWarner 2010 óta. Utóbbi cég üzeme Oroszlányban található, míg a Delphi Tatabányán, Szombathelyen és Balassagyarmaton van jelen.

A Delphi korábbi kettéválása miatt a szombathelyi és a tatabányai üzem Aptiv néven működik tovább.

Kiemelt Partnereink