HR Ablak Tisza-Kiss László lett a tatabányai autóüveggyár új igazgatója

Tisza-Kiss László lett a tatabányai autóüveggyár új igazgatója

Gulyás Géza | 2018.07.06 15:21

Tisza-Kiss László lett a tatabányai autóüveggyár új igazgatója

Júliustól Tisza-Kiss László a tatabányai AGC Glass Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Papp Zoltánt váltja a poszton. Az új igazgatótól megtudtuk, nagyberuházásba kezdenek a megnövekedett igények miatt: csúcstechnológiás gépsort telepítenek a gyárba, és új megrendeléseik érkeztek a szlovák autógyárakból.

Hirdetés

– Befejeződött nemrég a 2200 négyzetméteres raktárunk építése, valamint egy jelentős technológiai fejlesztés, a kettőnek az összértéke 1,2 milliárd forint – mondja Tisza-Kiss László (képünkön) gyárigazgató. – Nagyon jó helyzetben vagyunk, sok a megrendelés, ráadásul a környéken, Szlovákiában új autógyárak is nyílnak, ahová ezentúl szintén szállítani tudunk. Kapacitásunk kis szelete csak, hogy Kecskemétre a Mercedesnek, Győrbe az Audinak és Esztergomba a Suzukinak szállítunk autóüveget. Termékeink döntő többsége az európai gyárak felé indul. A menedzsmentünk összeszokott, stabil, a gépsorok mellett a szakembereink többsége rutinos, felkészült az igen magas minőségi elvárások teljesítésére. Fontos, hogy nagy részük kötődik cégünkhöz, szeretnek nálunk dolgozni, büszkék is erre.

Edzett hátsó- és oldalüvegek készülnek az AGC-nél. A gyár kapacitása lenyűgöző, hiszen a kontinensünkön évente készülő 20 millió autóból 4,5 millióba kerül a Tatabánya-Környe-Ipari Parkban gyártott üveg.

AGC-s karrier

Szinte az első kapavágástól, 2005 májusától dolgozik az AGC-nél Tisza-Kiss László. Gyártástámogató mérnökként kezdett, majd japán, olasz, francia és cseh kollégák mellett dolgozott a termékbevezetési osztályon. Csaknem tíz éve, 2008 augusztusában nevezték ki termelési igazgatóvá. Mint mondja, a cégcsoportnál természetes folyamat, hogy a termelési igazgató kiemelt utódjelöltje a gyárigazgatónak. Tatabányán így történt a váltás, egyébként a belső karrierek esetében körülbelül 70 százalékos, hogy a megnyíló pozíciókba nem kívülről keresnek szakembert. Az új vezető új kihívásokkal is szembe találta magát, az egyik ilyen az automatizálás, a csúcstechnológia rohamos térnyerése, illetve az ehhez kapcsolódó szerkezeti átalakulás.

– Nem dőlünk hátra, nemsokára egy nagy technológiai fejlesztésbe kezdünk – mondja a gyárigazgató. – A mintegy 3 milliárd forintos beruházás keretében modern gyártósor készül, így tovább nő a kapacitás. Ebből is látható, hogy nem csak az eredmények megtartása, hanem a túlszárnyalása a cél, ezt el is várja tőlünk az európai cégvezetés. Európában a második legnagyobb AGC autóüveggyártó üzem vagyunk a létszámot tekintve, a dolgozók száma most 1000 feletti. A versenyképességben kiemelkedünk. Ez részben a kiválósági programunknak köszönhető: csökkentjük a prototípusoknál a fejlesztési időt, valamint a lehető legrugalmasabban reagálunk a megrendelők igényeire. A kezdetektől, tehát a tervezés fázisától a termék kiszállításáig felelősek vagyunk mindenért.

Európa-szerte megtalálhatóak a tatabányai AGC autóüvegei

A munkaerőhiány, a folyamatos csábítás persze az AGC-t is érinti. Most is keresnek új dolgozókat, elsősorban a szerelde részlegbe (AVO), ahol forrasztanak, ragasztanak, érintkezőket és szenzorokat építenek be a hátsó üvegekbe a betanított munkások. A jelentkezőket a versenyképes juttatások mellett rugalmas munkarenddel, a gyereknevelés ritmusához igazított munkaidővel is igyekeznek meggyőzni.

– Ahogyan a termelésben, úgy a juttatásokban is versenyképesek vagyunk – tudjuk meg Tisza-Kiss Lászlótól.

Nem csak a bérre, a cafetériára, a bónuszokra és a jutalmakra gondol. Kiemeli az egészségmegőrzést, ennek érdekében rendszeresen helyben vehetnek részt a dolgozók szűrővizsgálatokon. Hozzájárulnak a szabadidő tartalmas eltöltéséhez kedvezményes uszoda- és kézilabdabérlettel, a népszerű horgászjeggyel. Van foci- és sárkányhajócsapatuk is. Az idén újdonság, hogy minden hónapban van egy-egy olyan témakör, világnap, amelynek szellemében érdekes programokat szerveznek, közben felhívják a figyelmet környezetünk védelmére, a víz, a Föld, a fák, az állatok megóvására. Megemlíti még a belső képzéseket, erre tavaly 35 millió forintot fordítottak, de vannak európai szintűek is, sok karrierlehetőséggel. Jelenleg 16 magyar munkatárs az európai központ számára dolgozik, különböző, a cégcsoportot átfogó projektekben. Ezen felül a legjobbak közül hatan a belgiumi központban, húszan pedig az új marokkói gyárban „vendégmunkások.”

Kiemelt Partnereink