Beszállítók Heti félmillió bowden készül a tatabányai Stahlschmidtnél

Heti félmillió bowden készül a tatabányai Stahlschmidtnél

Gulyás Géza | 2016.12.13 10:33

Heti félmillió bowden készül a tatabányai Stahlschmidtnél

A fejlesztések és a bővítések éve volt az idei, és a tervek szerint a 2017-es is hasonló lesz az SCS Stahlschmidt Magyarország Kft. tatabányai gyárában.

Hirdetés

Kiváló évről adott összefoglalót az autopro.hu-nak Tornyos István, az SCS Stahlschmidt Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

– Az úgynevezett aktív termékeink száma a tavalyi 200-220 helyett most 65-tel több. Az árbevétel a 2015-ös mintegy 3,1 milliárd forintról az idei év végére 3,7 milliárdra nőtt, 20 százalékos az emelkedés. A dolgozói létszám hasonló mértékben bővült, 287-ről 344-re. Ebben az évben több mint 221 millió forintot költöttünk új berendezések, gépek vásárlására, technológia illetve infrastruktúrafejlesztésre.

Tornyos István mutatja az Audi R8-hoz készülő bowdent

A legfontosabb termék a bowden, átlagosan heti félmillió darab készült ebben az évben Tatabányán, ez rekord. A VW Tiguan és az Audi A4-es vezeti a listát, az utóbbinál automata összeszerelő robottechnológiát alkalmaznak. Az Audi Q1 és Q2 modelljéhez motorháznyitó eszközöket szállítanak, közvetlenül Ingolstadtba. A legkomplexebb termék az egyik legújabb Audi R8-ba kerülő bowden. A legnagyobb megrendelők között van továbbra is emellett a Mercedes és a BMW. Egy BMW projekt keretében Amerikába és Dél-Afrikába is szállítanak a SUV terepjáró 3-as és 5-ös sorozatához.

Saját tervezésű speciális célautomatájuk, amelynek segítségével a gyártási költségek 25-30 százalékkal csökkennek. Szintén automatizált az adagolás a műanyag- és horgonyfröccsöntő gépeknél. Több mint egy éve állt munkába a tajvani spirálgyártó gép.

– A siker egyik alapfeltétele a minőség – hangsúlyozza az ügyvezető igazgató. – Minden vevői és kötelező rendszerauditunk sikeresen végződött. Kiemelt figyelmet fordítunk a környezettudatosságra is, megfelelünk az ISO-14001-es szabványnak. Újdonság az energetikai audit a pazarlásmentes felhasználást, a takarékosságot célozva.

A feszített tempó mellett meg kell tartani a régi dolgozókat, velük együtt a megszerzett tudást. Az újaknak ugyanakkor gyorsan kell tanulni. Mindehhez a szervezet újraépítésére is szükség volt: megújult a vezetőség, több új mérnök, műszaki és logisztikai, minőségügyi szakember választotta munkahelyéül az alsógallai gyárat.

Jövőre több mint 374 millió forintot szánnak az újabb fejlesztésekre, bővítésre. Ennek a feléből egy csarnok épül. Gyakorlatilag megtelt a mostani telephely, szükség van az új, 800 négyzetméteres raktárépületre. A Nagyvállalati Beruházási Program 2016 elnevezésű állami pályázat révén eszközbeszerzéshez remélünk 35 százalékos támogatást, ami több mint 50 millió forint. Összefoglalva: megalapozták a sikereket, a biztonságot hosszú távra, van mire tovább építkezni.

Kiemelt Partnereink