Beszállítók Elkészült a 15 milliomodik generátor Miskolcon (videóval)

Elkészült a 15 milliomodik generátor Miskolcon (videóval)

Kuthi Áron | 2019.04.16 05:00

Elkészült a 15 milliomodik generátor Miskolcon (videóval)

Maga mögött hagyta az első, a Boschtól teljesen független évét az indítómotorokat és generátorokat gyártó Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. A SEG Automotive az előző évihez képest 4,2%-kal magasabb, 1,8 milliárd euró feletti értékesítési árbevételt realizált. Miskolcon múlt héten gördült le a gyártósorról a 15 milliomodik generátor.

Hirdetés

A kínai tulajdonban álló generátorgyártó 2018. január 1-jétől vált ki a Bosch csoportból. Miskolci telephelye a legnagyobb Európában, a SEG Automotive 8000 feletti globális munkavállalói létszámának egynegyede a borsodi telephelyen dolgozik, ahol kutató-fejlesztő központ is működik.

Uwe Mang, a társaság gazdasági ügyvezető igazgatója a 15 milliomodik generátor elkészültére szervezett sajtótájékoztatón négy pillérben jelölte meg a társaság erősségeit. Ezek az innováció, a működési kiválóság (tartós és versenyképes termékek, megbízható gyártási folyamatok), stabil globális jelenlét, valamint elkötelezett felelősségvállalás az ügyfelek, beszállítók, munkavállalók és a környezet iránt.

A miskolci gyártócsarnok
A miskolci gyártócsarnok

A kínai ZMJ bányaipari nagyvállalat tulajdonában álló SEG egyértelműen emelkedő pályán van, tavaly Brazíliában és Mexikóban is gyárat avattak. Mint az a SEG Automotive által tavaly kiadott Fehér Könyvből is kiderül, a vállalat nem számít az elektromos mobilitás viharszerű elterjedésére, így megoldásai a hatékonyabb belsőégésű motorokra, 48 voltos hibrid motorokra és teljesen elektromos motorokra történő áttérést segítik leginkább.

A SEG Automotive miskolcon gyártott termékei

A miskolci cég évente 9,6 millió terméket gyárt, egymillió termékre számított hibástermék-arányuk (ppm) 10 alatt van. Gyártósoruk újdonsága a tavaly év végén indított ultracsendes önindító, az SC70 UQ Starter. A szerkezet nemcsak kisebb és csendesebb, de „Change-of-Mind”-funkcióval van ellátva. Ez azt jelenti, hogy a sofőr hirtelen szándékváltására rögtön tud reagálni a rendszer, és a félig már leállt, azaz lassuló fordulatszámú belsőégésű motort az önindító újra tudja indítani. Miskolcon haszongépjárművek számára is készül generátor (Heavy Duty platform), de a vállalat a feltörekvő piacokra is gondolva például riksához is gyárt elektromotort.

Idén és 2020-ra további termékek bevezetését tervezi a vállalat: jönnek a még nagyobb hatásfokú generátorok: az EVO 1.2, az EVO 2, valamint a HXF-95 2G önindító 2. generációja.

Így jött le a szalagról a 15 milliomodik elkészült generátor:

Kiemelt Partnereink