Beszállítók 700 főt bocsát el a Johnson Controls

700 főt bocsát el a Johnson Controls

autopro.hu/B.B. | 2016.07.05 09:38

700 főt bocsát el a Johnson Controls

Az autóüléseket gyártó beszállító anyagi okokra hivatkozva 2019-ben bezárja a németországi Dautphetalban lévő üzemét.

Hirdetés

Leépít a Johnson Controls: 2019 március végéig minden szükséges jogi folyamat befejeződik, majd ezt követően leáll a dautphetali üzem. A németországi telephelyen jelenleg az autóülések fém szerkezetét gyártják. Igaz, a gyárbezárás kitűzött időpontja még távolabb van, valószínűleg a gyártás folytatása esetén a vállalat anyagi nehézségeiben nem történne jelentős változás.

A lépést a nem fenntartható működés indokolja, írja az Automobilwoche. A beszállító egyrészt nem tud lépést tartani a Kelet-Európában működő versenytársak alacsonyabb áraival, másrészt az autógyártók oldaláról is egyre szorosabb a prés: a Volkswagen például nemrég jelentette be, hogy a költségek visszavágását a beszállítói oldalon folytatnák.

A beszállító a termelést fokozatosan áthelyezi majd más helyszínekre, hogy pontosan hová, egyelőre még nem tudni. Szintén kérdéses a 700 munkavállaló hosszú távú sorsa, egy részük az ilyenkor megszokottak alapján abban reménykedhet, hogy a munkaadó másik telephelyén ajánlanak majd neki állást.

Nem ez az első leépítéssel kapcsolatos hír a Johnson Controls háza tájáról, márciusban szintén egy német gyártóegység leállításáról írtunk.

Kiemelt Partnereink