Beszállítók 1 milliárdos támogatással épít mérnöki központot Debrecenben a Diehl

1 milliárdos támogatással épít mérnöki központot Debrecenben a Diehl

MTI | 2017.09.11 14:42

1 milliárdos támogatással épít mérnöki központot Debrecenben a Diehl

A magyar kormány jelentős összeggel segíti a német tulajdonú Diehl Aircabin Hungary Kft. 2,76 milliárd forintos beruházását, a repülőgép-alkatrész gyártásával foglalkozó vállalat Debrecenben mérnökközpontot alakít ki, ezzel magas hozzáadott értéket képviselő 150 új munkahelyet hoz létre.

Hirdetés

A cég idén nyáron jelentette be, hogy bővíti 565 munkavállalót foglalkoztató nyírbátori gyártóbázisát, ahol további 230 dolgozónak teremt új munkahelyet, a debreceni mérnökközpont-beruházással együtt a német családi vállalkozás Magyarországon mintegy ezer embernek ad majd munkát.

A német Diehl repülőgép-alkatrész gyártásban a világpiac vezetőjének számít. 80 helyszínen folytat tevékenységet, és 16,5 ezer munkavállalót foglalkoztat,a többi között első számú beszállítója az Airbus, a Boing, az Aerocopter gyáraknak.

Rainer von Borstel, a Diehl Aerosystems Division vezérigazgatója szerint a nyírbátori kedvező tapasztalatok alapján és a magyar gazdaság lehetőségeivel élve döntöttek a debreceni mérnöki szolgáltató központ létrehozásáról.

Papp László, Debrecen polgármestere hangsúlyozta, hogy a német cég beruházása alátámasztja a város gazdaságfejlesztési elképzeléseit. A városban a szolgáltató központok jelentős szerepet töltenek be, mintegy 3 ezer embernek adnak munkát. Debrecen az irodapiac fejlesztésével segíti a szolgáltató központok kialakításához szükséges infrastruktúra megteremtését.

Kiemelt Partnereink