Best Practice Minőségi indiai fém alkatrészek – mintha itthon vásárolnánk (x)

Minőségi indiai fém alkatrészek – mintha itthon vásárolnánk (x)

autopro.hu | 2015.03.23 18:49

Minőségi indiai fém alkatrészek – mintha itthon vásárolnánk (x)

Sokan ismerik a Mahindra nevet, azt viszont kevesen tudják, mennyire egyszerű kapcsolatba kerülni az egyik legnagyobb indiai vállalattal.

Hirdetés

Kovácsolt alkatrészek, acél öntvények, fogaskerekek, préselt alkatrészek, acél alapanyagok és gyűrűk gyártásával is foglalkozik a Mahindra, amelybe a világ egyik legnagyobb, japán tulajdonú acélgyártója vásárolta be magát a közelmúltban. Ennek köszönhetően még inkább felpörgött a technológiai és minőségi fejlesztés az autóiparra fókuszáló ázsiai vállalatnál, amely saját magának állítja elő a speciális ötvözeteket, magas hozzáadott érték mellett. Alkatrészeik színvonalára garanciát jelent, hogy olyan autógyártók modelljeiben találhatóak meg termékeik, mint a BMW, Fiat, Daimler.

A Mahindra azonban nem csupán OEM vállalatokkal, hanem a kkv szektor képviselőivel is keresi a partnerséget. India azonban messze van, s az időfaktoron túl rengeteg kisebb és nagyobb akadály gördül a magyar vállalkozások elé, amennyiben hosszú távon gyümölcsöző kapcsolatot szeretnének kiépíteni egy ilyen céggel.

Erre kínál igazán életképes megoldást a 2006-ban alapított Quality Solutions Magyarország (QSM) vállalkozás, amely kezdetben tanácsadással foglalkozott, majd folyamatosan a járműipar felé fordultak. Immár négy éve üzemel Szeged melletti telephelyük, ahol megannyi Mahindra alkatrészből biztonsági készletet tartanak fenn, és teljes kereskedelmi menedzsment szolgáltatást nyújtanak hazai vállalkozások részére. Sőt, osztrák, lengyel, cseh partnereik is vannak, gyakorlatilag az indiai vállalat európai importőreként funkcionálnak.

Mit is biztosít a QSM a megrendelőinek? Just-in-time rendszerű kiszállítás, akár hetente több alkalommal is. A cég előre megveszi és raktározza az árut, minden szükséges adminisztrációt lebonyolítanak. Single point kontaktként a pénzügyektől a vámoláson és a termékdíj rendezésén át a vizuális és méréses minőségellenőrzésig valamennyi beszerzési részfeladatot meg tud oldani a QSM, amelynek köszönhetően a partner úgy érezheti, mintha Magyarországon belül vásárolna a Mahindrától. Nem véletlen, hogy csapágyakat gyártó FAG már nem közvetlenül az indiai gyártótól, hanem tőlük rendeli meg az alapanyagait.

Gyártanak és terveznek logisztikai eszközöket, gurulós kocsikat, szállító eszközöket, tároló eszközöket egyedi igény alapján. Jelenleg havonta 80-100 tonnányi terméket értékesít a cég, kapacitásuk mentén azonban további partnereket is szívesen kiszolgálnak. Minőség, kommunikáció, kimagasló ár/érték arány – ezt kínálja a Quality Solutions Magyarország minden jelenlegi és potenciális megrendelőjének.

Kiemelt Partnereink