Archív Vasúton a Mercedesek

Vasúton a Mercedesek

Baon.hu | 2013.05.10 11:35

Ettől a héttől már vasúton is szállítják a Kecskeméten gyártott Mercedeseket. A gyár bővítésére nincsenek konkrét tervek. Tavaly több mint negyvenezer autót gyártottak a kecskeméti Mercedes gyárban. A szalagról átlagosan kétpercenként gördülnek le a B-osztályok és a CLA-k, tegnap például a délelőtti műszaknak 238 gépkocsi volt az előirányzat. - írja a baon.hu

Hirdetés

A gyártósor mellett egy kijelzőn folyamatosan látható, hogy az előírt mennyiségből mennyit sikerült teljesíteni, és mennyi a „mínusz”, azaz az elmaradás az ütemtervhez képest. Minden perc és esetleges leállás drága, hiszen a megrendelések folyamatosan érkeznek a céghez.

Mint azt Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary ügyvezető igazgatója tegnap, egy sajtóbejárást követő tájékoztatón kérdésünkre elmondta: Európában elsősorban a B-osztály a népszerű, ennek fő piaca főleg Németország, a csak Kecskeméten gyártott CLA-t pedig gyakorlatilag a világ minden részére szállítják. Példaként Japánt, Dél-Koreát, Ausztráliát említette Frank Klein, hozzátéve: szeptembertől az Egyesült Államokban is megjelenik a modell, és a cégvezető reményei szerint sikertörténetet fog írni. Május 6-án indult el egyébként az első szállítmány vasúton, hiszen mint tudott, a gyárnak van saját belső vasúthálózata, amely a Cegléd-Szeged vonalhoz kapcsolódik.

forrás: baon.hu

Kiemelt Partnereink