Archív Szakmai kiállítóként lesz jelen az MGSZ az IndustriAutomation kiállításon

Szakmai kiállítóként lesz jelen az MGSZ az IndustriAutomation kiállításon

Pataki Gábor | 2012.03.27 12:21

Szakmai kiállítóként lesz jelen az MGSZ az IndustriAutomation kiállításon

A Magyar Gépjármű Szövetség elnökségi ülésén többek között bemutatkozott a legújabb tagjelölt cég, a NEFAB Packaging Hungary Kft., a PricewaterhouseCoopers szakemberei pedig előadást tartottak a legfontosabb, a gépjárműipari cégeket is érintő jogszabály- és adóváltozásokról.

Hirdetés
"Kapunk egy terméket, egy kihívást, és megkeressük rá a megoldást", hangsúlyozta Bátki Tibor, a tagjelölt NEFAB üzletfejlesztési menedzsere

Minden egy faládával kezdődött a NEFAB-nál, derült ki Bátki Tibor, a cég magyarországi üzletfejlesztési menedzserének bemutatkozó előadásából. Az MGSZ elnökségi ülésén ugyanis bemutatkozott a vezetőségnek a svéd csomagolástechnikai cég, amely a szervezet tagjává szeretne válni.

Lőcsei Tamás, a PwC munkatársa ismertette az adóváltozásokat

- Kapunk egy terméket, egy kihívást, és megkeressük rá a megoldást – hangsúlyozta Bátki Tibor, példákkal alátámasztva, hogy az utóbbi két évben egyre több autóipari céggel működik együtt a konszern. Nem véletlen, hogy a cég szorosabbra szeretné fűzni kapcsolatát a szektorral, ugyanis a 2008-as gazdasági válság előtt főként a telekommunikációs piacon dolgozó NEFAB is megérezte a recessziót, és ezért új utakat keresett – és talált rá a gépjárműiparra. Az elnökségi ülésen látott reakciókat látva pedig valószínűsíthető, a kapcsolat szorosabbra fűzését az elnökség is támogatja.

Ezt követően kényesebb, és húsbavágóbb téma következett, ugyanis a PricewaterhouseCoopers két munkatársa a legaktuálisabb jogszabály- és adóváltozásokat mutatták be. Röpködtek a kiadási oldalon megjelenő tízmilliós tételek…

A cég szakemberei a gépjárműipart is érintő változásokat négy nagy témakörbe gyűjtötték össze, így szó volt a katasztrófavédelmi hozzájárulásról (noha a jogszabály megalkotásának a hátterében a devecseri vörösiszap-katasztrófa áll, a befizetési kötelezettség alanya minden olyan cég, amely veszélyes anyaggal dolgozik, ez pedig a gépjárműiparban sokakkal „előfordul”), a kormányzat által elvárt béremelésről, a szakképzési hozzájárulásról, illetve a kutatás-fejlesztés területén megjelenő és kiaknázható lehetőségekről.

Az elnökség felállította a tisztújításhoz a jelölőbizottságot

Május 10-én tartja következő közgyűlését az MGSZ, és mivel ezen tisztújításra is sor kerül, így az elnökség kijelölte a választásra a jelölőbizottságot. A döntés értelmében a háromtagú munkacsoportot Kozma László, Cziegler József és Nagy Tamás alkotják.

Szintén májusban lesz a Hungexpo IndustriAutomation kiállítása (május 15-18.), amelynek negyedik napja egy autóipari tematikus nap, a „Fókuszban az autó- és járműgyártó beszállítóipar” lesz. Az MGSZ szakmai kiállítóként lesz jelen a rendezvényen, ennek részleteiről, illetve egy, a tagvállalatokkal együtt létrehozandó szövetségi stand lehetőségeiről is tárgyalt az elnökség.

Kiemelt Partnereink