Archív Amerikai autóipari befektetők Magyarországon

Amerikai autóipari befektetők Magyarországon

autopro/MTI | 2010.12.03 10:21

Amerikai autóipari befektetők Magyarországon

Becsey Zsolt szerint továbbra is élénk az érdeklődés a magyarországi – egyebek között autóipari – befektetések iránt az Egyesült Államokban, és a külgazdaságért felelős államtitkár reméli, hogy ebből konkrét üzletek is létrejöhetnek.

Hirdetés

Az Egyesült Államok a külföldi közvetlen befektetések szempontjából az egyik legfontosabb partnere Magyarországnak. Az amerikai érdekeltségű cégek magyarországi befektetései az újrabefektetett tőkét is beszámítva meghaladják a 9 milliárd dollárt. Az MNB adatai ennél kisebb értéket mutatnak, mert az amerikai cégek gyakran holland, illetve luxemburgi leányvállalataikon keresztül ruháznak be Európában.

A Flextronics Magyarországon

Az Egyesült Államok beruházásai Magyarország gazdaságának szinte minden területén jelen vannak, kiemelkednek a telekommunikációs, a számítástechnikai és az autóipari befektetések, illetve a regionális szolgáltató-központok. Közel 600 regisztrált amerikai vállalat van jelen Magyarországon, a kis, egy-két tagot számláló képviseletekkel együtt a cégek száma eléri az ezret is.

Jelenleg is folyamatos amerikai érdeklődés tapasztalható a magyarországi befektetési lehetőségek iránt (regionális szolgáltató központok, autóipar, IT, elektronika, biotechnológia, energetika területén), és a válság elmúltával a tőkebefektetések további növekedése várható. Az amerikai beruházásokat elsősorban a technológia- és tudás-intenzív ágazatokban ösztönzi Magyarország.

Legjelentősebb amerikai befektetők Magyarországon – egyebek – között: General Electric, Flextronics, General Motors, Visteon, AIG/Lincoln Eastern Europe, Exxon Mobil Corp., IBM, Delphi Corporation, National Instruments, Electronic Data System (EDS) Hungary.

Kiemelt Partnereink