Szolgáltatók Megugrott a hazai használtautó-piac

Megugrott a hazai használtautó-piac

MTI | 2016.01.11 10:42

Megugrott a hazai használtautó-piac

Jelentős növekedést hozott 2015 a hazai használt autók piacán. Nem csak több autót adtak el, de az átlagárak is nőttek az előző évhez képest – közölte a használt autókkal foglalkozó portál.

Hirdetés

Az eladott autók száma 12 százalékkal, az átlagárak 3 százalékkal nőttek 2014-hez képest, így a hazai használtautó-index, mely az értesített használt személygépkocsik összértékének változását mutatja, 156,8 százalékra emelkedett tavaly év végén. A közlemény szerint az árak növekedését a forint gyengülése, valamint a használtautó-importra vonatkozó vagyonszerzési illeték bevezetése okozta. Az október és december közti időszakban az átlagár meghaladta az 1,67 millió forintot.

A portál közlése alapján a belföldön eladott használt autók háromnegyede a kis autók, az alsó-középkategóriás illetve a felső-középkategóriás személykocsik közül került ki. A kis autók körében a legnépszerűbb márka az Opel és a Suzuki, az alsó-középkategóriában az Opel és a Volkswagen volt, míg a felső-középkategóriájúak közül Volkswagenből és BMW-ből vásárolták a legtöbbet.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink