Szolgáltatók Magyar fejlesztésű elektromos töltőállomást avattak Szombathelyen

Magyar fejlesztésű elektromos töltőállomást avattak Szombathelyen

MTI | 2016.01.29 13:54

Magyar fejlesztésű elektromos töltőállomást avattak Szombathelyen

Három vas megyei mérnök dolgozta ki azt a technológiát, amit az eTank Hungary Kft. első, most átadott elektromos töltőkútja is felhasznál.

Az új töltőállomás a vasi megyeszékhely egyik forgalmas útja mellett, a Körmendi út 40. szám alatt, egy bevásárlóközpont mellett található. Nagypál Tibor, az eTank Hungary vezérigazgatója elmondta, a 22 kilowatt teljesítményű kút 30-300 perc alatt képes feltölteni egy elektromos autó akkumulátorát. Nagypál Tibor kiemelte: az új állomás a lassabb töltésnek köszönhetően kevésbé terheli az elektromos hálózatot, így előnye, hogy gazdaságosan és olcsón telepíthető.

500

A rendszert igénybe vevők okostelefonos applikáció segítségével szerezhetnek adatokat a töltöttség szintjéről, és többek között a legközelebbi töltőállomások pontos helyéről is. A berendezés ezen kívül folyamatosan központi irányítás alatt áll, a felhasználó számára igény szerint akár video felügyelet is biztosítható.

A fejlesztők, a polgármester és az új töltőállomás

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere az új létesítmény átadásakor örömét fejezte ki, hogy vasi szakemberek is hozzájárultak az elektromos autózás hazai elterjedésének elősegítésében. A politikus kiemelte, hogy a közeljövőben egy gyorstöltő állomást is átadnak a városban, mely része lesz az országos hálózatnak.

Kiemelt Partnereink