Techtogether Duális képzésben könnyen megy a tanulás

Duális képzésben könnyen megy a tanulás

Gégény István | 2014.07.11 07:42

Duális képzésben könnyen megy a tanulás

151 fiatal végezte el idén az Audi Hungaria duális szakképzési programját. A szakmacsoportok legjobbjai elismerést kaptak. Közülük Vig György autóelektronikai műszerész válaszolt kérdéseinkre.

Vig György

– Miként zajlott a képzés?
– Az oktatás két évet vett igénybe érettségi után, az Audi Hungaria gyáraiban töltöttem a gyakorlati időmet. Hat hetig voltam Ingolstadtban az elmúlt évben. Rengeteg hasznos tapasztalatot szereztem mind Németországban, mind a magyar gyárban.

– Miért döntöttél úgy, hogy részt szeretnél venni a duális képzésben?
– Édesapám autószerelőként dolgozik, így azért választottam az autóelektronikai szakmát, hogy a saját munkám mellett segíteni tudjak majd neki is.

– Hogyan tovább?
– Szeretnék itt maradni az Audinál, néhány napja alá is írtam a szerződésemet. A minőségbiztosítási területen kaptam feladatot.

– Miért javaslod másoknak, a kortársaidnak, hogy vegyenek részt az Audi Hungaria duális képzésében?
– Az Audi területén rendkívül sok tapasztatatot lehet szerezni, segítőkész szakoktatóktól lehet eltanulni a szakmát, ami szerintem ezáltal rendkívül könnyen tanulható. Különböző autótípusokon tudunk gyakorolni, az esetleges vizsgálatokat egyszerűen el tudjuk végezni.

Csoportkép a 11 szakma legjobbjaival
– Egy hajóban ülünk, egymásra vagyunk utalva, hiszen az önök képzése vállalatunk sikerének a záloga. Tanulókból immár mesterekké váltak, gratulálok mindannyiuknak – köszöntötte a seregnyi piros overálos ifjú hölgyet és fiatalembert Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója az autógyár szakképzési tanévének záróünnepségén. – Az autóipari cégek felismerték, hogy a magyar munkakultúra komoly lehetőséget tartogat számukra, amennyiben megtalálják a megfelelő munkaerőt, s ennek céljából maguk is részt vállalnak leendő munkatársaik képzésében. A mai rendezvény is jól példázza ezt – fogalmazott Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az Autopro számára a helyszínen adott interjúban.

Kiemelt Partnereink