Techtogether Ifjú mestereket avatott az Audi Hungaria

Ifjú mestereket avatott az Audi Hungaria

Gégény István | 2014.07.07 09:30

Ifjú mestereket avatott az Audi Hungaria

Idén 151 fiatal végezte el eredményesen a győri autógyár szakképzési programját. Döntő többségük azonnal állást is kap a vállalattól, amely továbbra is példát mutat a gyakorlatorientált oktatás terén.

Knáb Erzsébet személyügyekért felelős ügyvezető köszöntötte a fiatalokat

– Egy hajóban ülünk, egymásra vagyunk utalva, hiszen az önök képzése vállalatunk sikerének a záloga. Tanulókból immár mesterekké váltak, gratulálok mindannyiuknak – köszöntötte a seregnyi piros overálos ifjú hölgyet és fiatalembert Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója az autógyár szakképzési tanévének záróünnepségén. Az ünnepi eseményen a 11 oktatott szakma (autóelektronikai műszerész, automatikai technikus, autószerelő, mechatronikai technikus, villanyszerelő, autógyártó, járműfényező, szerszámkészítő, karosszérialakatos, gépi forgácsoló, gépgyártás-technológiai technikus) legjobbjai külön díjazásban részesültek, ugyanakkor minden fiatal komoly értékekkel gazdagodott, aki részt vett az oktatási programban. Alapos szakmai ismeretek és professzionális ipari környezetben zajló gyakorlati tapasztalatok jelentik azt a biztos alapot, amire sikeres életpályát lehet építeni. A végzettek közül 130 fő meg is kezdi a munkát az Audi Hungaria valamely részlegénél, a többiek további tanulmányokat folytatnak.

Parragh László és Fekete Dávid is gratulált a szakterületek legjobbjainak

– A duális képzés nem üdítőital-automata – fogalmazott beszédében Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, arra utalva, hogy a hazánkban újonnan bevezetendő rendszer hatása még nem érezhető azonnal, ráadásul a sikerért meg is kell dolgozni. Magyarország azonban élen jár a gyakorlatias oktatásban, az Audi Hungaria tevékenysége szerinte jó példa ennek érzékeltetésére. Fontosnak tartja az elnök, hogy a fiatalok mostani vizsgájával ne érjenek véget a tanulmányaik, hanem képezzék magukat tovább, így akár vezetői karriert is elérhetnek.

A 11 díjazott az oktatási és szervezeti vezetőkkel, valamint a képzés négykarikás tárgyával

– A jövő építése az oktatás fejlesztésével, megreformálásával kezdődik – mondta Lőre Péter, a négykarikás autógyár kommunikációért és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója, utalva a Győr városa és az Audi Hungaria által közösen használt szlogenre: „A jövő Győrben épül”. Fekete Dávid alpolgármester ezt a gondoltatot továbbfűzve ismertette, milyen lépéseket tett a megyeszékhely annak érdekében, hogy a hiányszakmák felé terelje a fiatalokat. A város vezetőségének képviselője szerint bátorság kellett ahhoz, hogy a gimnáziumok helyett a szakképzésnek biztosítsanak elsőbbséget, s fontos lépés meglátása szerint a győri életpályamodell révén aktívabban megvalósított pályaorientációs tevékenység is.

Pillantás a jövőbe
2001 óta folyik duális szakképzés az Audi Hungariánál, azóta több mint 1400 tanuló tett szakvizsgát. Az elmúlt hónapban mintegy 160 újabb diák kezdte meg képzési idejét a vállalatnál. A leendő automatikai technikusok, mechatronikai technikusok és autógyártók a termelő területekbe integrált tanulóállomások segítségével szerezhetnek gyártásközeli tapasztalatokat., emellett a győri Lukács Sándor, Pattantyús Ábrahám Géza és Kossuth Lajos szakképző intézményekben sajátítják el szakmájuk elméleti alapjait. A szakképzés terén végzett tevékenységéért az Audi Hungaria több elismerést is kapott, legutóbb ez év márciusában a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Szakképzési Díját ítélték oda a vállalatnak.
A nők szakértelmére is szükség van a járműiparban

Kiemelt Partnereink