Gyártók 652 ezer autó: rég láttunk ennyire összehangolt visszahívást

652 ezer autó: rég láttunk ennyire összehangolt visszahívást

autopro.hu/B.B. | 2017.01.20 12:30

652 ezer autó: rég láttunk ennyire összehangolt visszahívást

Összesen 13 autógyártó érintett a Takata-botrány miatti legújabb kényszerjavításban: piacvezető és luxussportautókat készítő vállalatok kezdenek közös visszahívásba az USÁ-ban.

Hirdetés

Alig egy hét alatt újabb közel másfél millió autóval bővült a Takata-botrány miatt terven felüli alkatrészcserére kötelezett autók száma. A Ford minapi, 800 ezres visszahívása után most egy tucatnál is több autógyártót érintő javítási hullámról számolt be az Automotive News.

Az Egyesült Államokban ezúttal az Audi, BMW, Daimler (furgonok), Ferrari, Jaguar Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Tesla, McLaren és Karma gyártók várnak a szervizekben összesen 652 ezer járművet. A javítás természetesen ezúttal is a Takata-légzsákok aktiváló tölteteinek cseréjét jelenti.

A mostaninál egy nappal korábban Kanadában is bejelentettek egy szintén 13 gyártót érintő visszahívást, a többnyire Honda-, Toyota- és Ford-modellek gazdái közül 900 ezren várhatnak levelet a gyártótól. Kanadában ezzel már 5,2 millióra emelkedett a Takata-botrányban érintett kocsik száma.

Egy hete számoltunk be róla, hogy a japán beszállító komoly lépést tett a hatóságokkal való megegyezés felé, a bűnösség beismeréséről szóló témáról itt olvashat bővebben.

Kiemelt Partnereink