Trend Zipse: a hidrogén a jövő egyik pillére

Zipse: a hidrogén a jövő egyik pillére

autopro.hu/P.B. | 2023.01.17 08:19

Zipse: a hidrogén a jövő egyik pillére

Fotó: BMW Group PressClub Global

Nem szabad csak az akkumulátoros elektromos autókra hagyatkozni a jövőben, teret kell hagyni a hidrogénnek is – véli Oliver Zipse, a BMW első embere. A cégvezető szerint veszélyes dolog túl sokáig egy lábon állni.

Hirdetés

Zipse egy online konferencián állt ki ismét a hidrogén üzemanyagként való használata mellett. A BMW vezérigazgatója számára a hidrogén energiahordozóként fontos és észszerű alternatíva az akkumulátoros elektromos járművekkel szemben.

„Amikor a jövőre gondolunk, nem egy támaszra akarunk gondolni, hanem egy másodikra, egy harmadikra, egy negyedikre vagy akár egy ötödikre is” – fogalmazott Zipse, beszédében kiemelve, hogy a hidrogén a jövő pillére.

A hidrogén egy lehetőség

Zipse szerint még csak most kezdődött el a verseny az akkumulátorok erőforrásaiért. „Amit most tapasztalunk, az még csak a kezdet” – mondta, és kiemelte, hogy az ellenálló képesség rugalmasságot jelent, a BMW pedig rugalmas vállalat akar lenni.

„Hisszük, hogy a hidrogén egy lehetőség. Ezért támogatjuk, hogy ne csak egy töltési infrastruktúrát hozzunk létre, hanem egy hidrogénalapú infrastruktúrát is” – emelte ki a BMW első embere.

Az iX5 Hydrogen modellel a BMW már tettekben is megmutatta a hidrogén melletti elkötelezettségét. A hidrogénüzemű SUV-ból egyelőre csak kis széria készült, de a teszteredmények a sorozatgyártás valódi beindulását eredményezhetik. A müncheniek hisznek a technológiában, különösen az olyan piacokon, mint Japán vagy Dél-Korea, amelyeknek földrajzi elhelyezkedésük miatt a jövőben nagy mennyiségben kell majd hidrogénből importálniuk a megújuló energiát. A Mercedes és az Audi viszont nem hisz a hidrogénüzemű járművekben – jegyzi meg az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink