Trend Viszlát, kocsikulcs! – ezt üzeni a Denso legújabb felvásárlásával

Viszlát, kocsikulcs! – ezt üzeni a Denso legújabb felvásárlásával

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.25 12:40

Viszlát, kocsikulcs! – ezt üzeni a Denso legújabb felvásárlásával

A Denso, a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója felvásárolta az InfiniteKey-t, ami lehető lehetővé teszi számára, hogy okostelefonokra cserélje a kocsikulcsot. Az okostelefonok autóipari felhasználása kritikus része a vállalat stratégiájának, hiszen a technológia további feltörekvő szolgáltatások előtt taposhatja ki az utat.

Hirdetés

Akvizícióval erősített a Denso: a felvásárolt InfiniteKey okostelefonok mikrolokációját használja, egy Bluetooth Low Energy (BLE) technológia használatával, ami lehetővé teszi az autóvezetőknek, hogy telefonjukat passzív kulcsként használják. A passzív kulcs rendszerek széleskörű mobilitási szolgáltatásokat tesznek lehetővé, mint például az autómegosztás és a sofőr nélküli szolgáltatások.

– A felvásárlás mutatja a Denso energikus megközelítését, mellyel azokat a startupokat és a technológiákat támogatja, amiket jelentősnek és értékesnek talál a jövő közlekedésének iparán belül mondta Tony Cannestra, a Denso vállalati ügyeinek vezetője.

A felvásárlás apropóján Kevin Virta, az InfiniteKey vezérigazgatója is kifejezte csapata lelkesedését, mellyel a Densóval közös munkára készülnek.

– A Denso részévé válni, annak globális elérésével, és minőségi mérnöki munkáival azt jelenti, telefon-mint-kulcs technológiánk a legszélesebb körökben is elterjedt lehet az autóiparban. Izgatottan várjuk, hogy hozzájárulhassunk a Denso azon szándékához, hogy vezetői legyünk a jövőben az autóipari technológiáknak.

Közel sem a Denso az egyetlen vállalat, mely a kocsikulcsok hétköznapokból való száműzésén dolgozik, hasonló fejlesztéseket folytat többek között a Volvo és a BMW is.

Kiemelt Partnereink