Trend Videójáték-motorral kápráztatná a szemeket a Volvo

Videójáték-motorral kápráztatná a szemeket a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2022.06.07 04:19

Videójáték-motorral kápráztatná a szemeket a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A Volvo Cars autókban eddig nem látott minőségű grafikai megjelenítéssel ruházná fel következő generációs elektromos járművei információs rendszereit. Ezt a videójáték-iparból ismerős Unreal Engine grafikai motor használatával érné el.

Hirdetés

A kínai Geely-hez tartozó Volvo Cars a weboldalán jelentette be, hogy együttműködésre lépett az Unreal Engine-t gondozó Epic Games fejlesztőstúdióval. Világszerte több százmillióan játszanak az egyik legfejlettebb grafikai motorként számontartott Unreal Engine-re épülő videójátékokkal, továbbá a motort a videójáték-iparon kívül más szektorokban is alkalmazzák.

A Volvo közleménye szerint az első európai autógyártóként fogja az Unreal Engine-re építve járművek ember-gép interfészét fejleszteni. Első körben a motort a járműüzemi és infotainment rendszeri információkat megjelenítő vezetői műszeregység készítéséhez fogják felhasználni.

Fotorealisztikus megjelenítés

A Volvo ígérete szerint a következő generációs járműveinek vásárlói ámulatba ejtően magas minőségű, fotorealisztikus grafikát élvezhetnek majd a kijelzőkön. Ezt többek között a mainál sokkal nagyobb felbontású modellekkel, gazdagabb színvilággal és új 3D-s animációkkal fogják elérni.

A magas grafikai színvonal elérése érdekében az Unreal Engine-t a Qualcomm által tervezett Snapdragon Műszerfali Platform számítógépes architektúrával fogják kombinálni.

Az új, mesterséges intelligenciát is hordozó architektúrával a Volvo következő generációs infotainment rendszere több mint kétszer olyan gyors lesz, mint elődje, ezenkívül a grafikai elemek leképezési folyamata a korábbihoz mérten tízszer gyorsabban mehet majd végbe.

Még idén láthatjuk, mit tud a rendszer

Az első Volvo, amiben már az új grafikai megoldások fognak dolgozni, a Volvo XC90 tisztán elektromos utódja lesz, amit még az idén be fognak mutatni a nagyközönségnek. A modell az első tagja lesz a Volvo következő generációs elektromos autóinak.

A Volvo elképzelhetőnek tartja az Unreal Engine más területeken alkalmazását is. A vállalat célja, hogy az évtized közepére a járműveiben működő szoftverek felét házon belül fejlessze, ennek érdekében aktívan keresi új kollégáit a szoftverfejlesztési területre.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink