Trend Véget vet az e-autók támogatásának Németország

Véget vet az e-autók támogatásának Németország

autopro.hu/V.M. | 2023.12.18 11:21

Véget vet az e-autók támogatásának Németország

Fotó: Volkswagen Newsroom

Németország előre nem tervezett módon ideje korán, december 18-ától leállítja az elektromos járművek vétele után nyújtott támogatásokat, miután nemrég szűkebbre kellett szabni a 2024-es évi költségvetést.

Hirdetés

Németországban a december 11-i héten fogadták el a felülvizsgált és kiigazított 2024-es költségvetést, ami a korábbi változathoz képest 60 milliárd euróval kevesebb mozgásteret hagy a kormánynak. Az alkotmánybíróság által szorgalmazott módosítás miatt a kormány több olyan programot is kénytelen volt átütemezni, amik az ország zöld átmenetét szolgálnák.

A német állam 2016 óta mintegy 10 milliárd eurót fizetett ki azért, hogy ösztönözze az elektromos hajtású járművek értékesítését, és a programot egészen 2024 végéig folytatták volna – idézi fel a Reuters.

A német gazdasági minisztérium szerint a már benyújtott kérelmekre folyósítani fogják a támogatást, azonban december 18-ától nem lesz többeknek lehetősége arra pályázni.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, eközben Franciaországban olyan módon alakítják át a támogatási rendszert, hogy azzal előnyben részesítsék az Európában gyártott villanyautókat a kínai társaikkal szemben. Az új szabályok már január 1-től érvénybe lépnek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink