Trend Változatos módokon „kínozhatja" akkuit a VW

Változatos módokon „kínozhatja" akkuit a VW

autopro.hu/V.M. | 2022.06.13 08:19

Változatos módokon „kínozhatja" akkuit a VW

VW ID.4 a klímakamrában | Fotó: Volkswagen US Media Site

Megkezdte működését a Volkswagen Tennessee állambeli Chattanoogában felépült vadonatúj akkumulátorfejlesztő központja, ahol akkuk tesztelését és optimalizálását fogják végezni a legmodernebb berendezések széles választékának segítségével

Hirdetés

A 30 mérnökkel működő új létesítmény 22 millió dollár befektetésével épült meg. Ezzel párhuzamosan a VW 800 millió dollárból fejlesztette a Chattanoogában található gyárát, felkészítve azt az elektromos autók összeszerelésére, és előkészítve az ID.4 helyi gyártásának idén esedékes megkezdését.

Az új fejlesztőközpont a maga nemében egyedülálló a Volkswagen Amerika létesítményei között. Konszern szinten a negyedik a hasomló braunschweigi és a kettő kínai központ után.

„Kínzóeszközök” széles tárháza

Az új fejlesztőközpontban különböző klimatikai, mechanikai, elektromos és korróziós teszteket fognak végezni akkumulátorcellákon és egész akkumulátorokon. A mérnökök képesek lesznek bármilyen klímát reprodukálni, olyan extrémeket is, melyeknek a való életben a járművek nem lesznek kitéve.

A tesztberendezések egyike egy több tengelyes rázóasztal, amivel egy év vezetéssel felérő, vagyis 15 ezer kilométernek megfelelő vibrációs hatás mindössze egy hét alatt szimulálható.

Egy egész járműveket befogadni képes klímakamra szintén a mérnökök rendelkezésére áll. Itt -70 és 130 Celsius fok között bármilyen hőmérsékleti viszony reprodukálható.

Termikus sokkot szimuláló kamrák csakugyan megtalálhatóak – ezek segítségével vizsgálható az akkuk hirtelen hőmérséklet-változással szembeni ellenállósága. A szigetelések minőségét finom homok szemcsékkel, valamint vízbe merítéssel tesztelhetik majd.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink