Trend Üveggé változtatja a kamionokat a Samsung

Üveggé változtatja a kamionokat a Samsung

autopro.hu | 2016.02.05 14:51

Üveggé változtatja a kamionokat a Samsung

Először mutatkozott be a nagyközönség előtt a Samsung Electronics Argentína Safety Truckja. A teherautók számára kifejlesztett technológia arra szolgál, hogy megakadályozza az előzések során bekövetkező közúti baleseteket.

Hirdetés

Bár a fejlesztések kezdettől fogva Argentínában zajlottak, a világ számos pontján felfigyeltek a projektre. A Safety Truck hátsó része két beépített kamera és egy kifejezetten erre a célra tervezett Ingematica közlekedési szoftver segítségével élőben mutatja a kamion előtti út képét. Ezáltal segít a kamion mögött haladó járművek vezetőinek, hogy jóval pontosabban mérhessék fel az előzéshez rendelkezésükre álló helyet.

A közvetített kép egy nagyfelbontású, négy darab Samsung OH46D készülékből álló videófalon jelenik meg a kamion mögött haladók számára. A por- és vízállóra tervezett OHD video fal a zord időjárási körülmények között nyújtott kimagasló teljesítményéért IP56 tanúsítványt is kapott, hiszen időjárástól és útminőségtől függetlenül tiszta képet tud biztosítani.

Szakportálunk egyébként idejekorán felfigyelt a trükkös megoldásra, hiszen fél évvel ezelőtt már bemutattuk a koncepciót.

Kiemelt Partnereink