Trend Újabb dollármilliókat fektet akkugyártásba a CATL

Újabb dollármilliókat fektet akkugyártásba a CATL

autopro.hu/V.T. | 2024.01.02 11:22

Újabb dollármilliókat fektet akkugyártásba a CATL

Fotó: Pörge Béla

A CATL leányvállalata együttesen mintegy 420 millió dollárt, azaz körülbelül 145 milliárd forintot fektet két, az akkumulátorgyártásban aktív cégbe. A beruházásokat a nikkelben gazdag Indonéziában hajtják végre.

Hirdetés

A CATL kínai központú leányválallata, Ningbo Contemporary Brunp Lygend (CBL) leányvállalata, 420 millió dollárt (körülbelül 145 milliárd forint) fektet Indonéziában nikkelbányászatába és az elektromos járművek számára akkumulátorokat gyártó iparágakba.

Indonézia Tengerészetért és Befektetésekért felelős minisztere, Luhut Binsar Panjaitan elmondta, hogy az üzletben a CBL és az állami tulajdonú PT Aneka Tambang (Antam), valamint a szintén állami tulajdonban lévő akkumulátorgyártó PT Industri Baterai Indonesia (IBI) vesz részt.

A CBL már korábban aláírt egy keretegyezményt az Antammal és az IBI-vel, ami egy elektromos járművek számára készített akkumulátorokkal kapcsolatos indonéziai projektről szól.

Nő az igény a nikkel iránt

A nikkel iránt sebesen nő a globális kereslet, mivel alapvető alkotóeleme az elektromos járművek akkumulátorainak. Az Egyesült Államok Geológiai Felmérésének (USGS) becslése szerint a nikkel kitermelésének mértéke 21 százalékkal nőtt 2022 folyamán.

Ausztrália mellett Indonézia rendelkezik a Föld legnagyobb nikkelérc készletével, amit az USGS 21 millió tonnára becsül - írja a Green Car Congress.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink