Trend Új szolgáltatást indít a Protolabs

Új szolgáltatást indít a Protolabs

autopro.hu/H.J. | 2020.03.11 13:48

Új szolgáltatást indít a Protolabs

Fotó: protolabs.app.box.com

A Protolabs az egyedi prototípusok digitális gyártója. A vállalat olyan szolgáltatásokba fektet be, melyek segítenek a mérnököknek a költségek megtakarításában és a kis mennyiségű alkatrészek gyártásának felgyorsításában.

Hirdetés

A társaság speciális elemzői tanácsadást kínál a szerszámkészítés folyamatához. A vállalat célja, hogy akár több alkatrészt is lehessen gyártani ugyanabban az öntő-formában, így akár 40 százalékkal csökkenthetik egyes fröccsöntési folyamatok költségeit. Emellett a cég megkezdte a menetes sárgaréz betétek tárolását és szállítását is a fröccsöntési folyamatokhoz – hatékonyabb alternatívát kínálva azoknak az ügyfeleknek, akik jelenleg saját betéteket használnak.

David Barnes, a vállalat fröccsöntésért felelős termékmenedzsere szerint a Protolabs üzleti filozófiájának középpontjában a folyamatok fejlesztése és az általuk nyújtott szolgáltatások fejlesztése áll. Mind a tanácsadó szolgáltatás, mind a betétek szállítása az ügyfelek igényeinek kielégítésére szolgál.

Tervező-szoftver segíti a folyamatot

A vállalat segít meghatározni, hogy mely szerszámok állíthatók elő ugyanabban a formában – a Protoquote szoftver megtervezi az eszközöket. A folyamat felgyorsításában azonban az ügyfelek is segíthetnek, ha különböző, számítógép által megtervezett formákat töltenek fel az online felületre. Így a Protolabs mérnökei könnyebben azonosíthatják a különböző alkalmazási lehetőségeket, és tanácsot adhatnak az ügyfeleknek.

Saját betétek felhasználása a gördülékenyebb munkavégzésért

A vállalat másik projektje a menetes sárgaréz betétek tárolása és szállítása. Barnes szerint amikor megrendeléseket kapnak az ügyfelektől, a szükséges betétek számát nem lehet meghatározni. Az ügyfelek által szállított betétek hibásak lehetnek, a gyártás során meghibásodhatnak, ezáltal pedig a Protolabs nem tudja biztosítani a megrendelt készleteket időre – olvasható a machinery.co.uk oldalán.

Kiemelt Partnereink