Trend Új akkumulátortechnológiát mutatott be a SES

Új akkumulátortechnológiát mutatott be a SES

autopro.hu/P.B. | 2021.11.15 15:19

Új akkumulátortechnológiát mutatott be a SES

A kép illusztráció. | Fotó: Pixabay

A SES által bemutatott új lítium-fém cella, az Apollo kapacitása 107 Amperóra. Az új akkutechnológia mellett egy új üzem építését is bejelentette a vállalat, a gyár Sanghajban épülne fel, a tervek szerint 2023-ra lesz kész.

Hirdetés

A most bemutatott cella energiasűrűsége 417 Wattóra/kilogramm, kapacitása pedig 107 Amperóra – ezeket az adatokat szobahőmérsékleten mérte a SES, így a gyakorlati alkalmazás során némi eltérés előfordulhat.

Az akkumulátorcellát hibridnek nevezik, mert egyesíti a szilárd és folyékony komponenseket, konkrétan egy anód polimer bevonatot egyesít erősen koncentrált sóban folyékony elektrolittal. A SES még júliusban bejelentette, hogy az akkumulátor teljesítményét két független, külső tesztelő létesítmény és több autógyártó is ellenőrizte.

A cég szerint az akkumulátor megfelel az elektromobilitás által nyújtott követelményeknek, és a cellákból készült akkut 15 perc alatt 80 százalékra fel lehet tölteni.

Új gyár

A Massachusetts Institue of Technology-ból kivált SES a következő lépésben a General Motors és a Hyudai Motor Csoport beszállítója szeretne lenni az Apollo cellákkal. Ez a két gyártó egyben a cég befektetője, így vélhetően létrejön majd az üzlet – írja az electrive.com.

Annak érdekében, hogy a megrendeléseket ki tudja elégíteni a cég, új gyárat épít Sanghajban. Ez 2023-ra készülhet el, az új cellák tömeggyártása pedig 2025-ben indulhat.

A SES a nyáron jelentette be, hogy be szeretne lépni az amerikai értéktőzsdére – ennek a lépésnek a dátuma még nem ismert.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink