Trend Új akkumulátorok gyártását jelentette be a Varta

Új akkumulátorok gyártását jelentette be a Varta

autopro.hu/P.B. | 2021.10.11 11:17

Új akkumulátorok gyártását jelentette be a Varta

Fotó: Youtube/VARTA AG

Az eddigieknél is nagyobb formátumú akkumulátor gyártását jelentette be a Varta. Az új akkumulátor is kerek, hengeralakú lesz, de még az eddigi legnagyobb, 21.700-as formátumnál (2,1 centiméter átmérő, 7 centiméteres magasság) is nagyobb lesz.

Hirdetés

A Varta által most bejelentett akkumulátor újdonsága, hogy ez már önállóan is alkalmas lesz a járművek hajtására, ellentétben az áprilisban bemutatott, „gyorsító” akkuval, ami kiegészítő teljesítményt ad az elektromos járműveknek.

A gyártó célja olyan akkumulátor gyártása, ami egyrészt komoly hatótávolságot biztosít az akkumulátoros elektromos autók számára, másrészt a dinamikus vezetési stílushoz is tud teljesítményt adni.

A V4Drive cellákkal működtetett elektromos autó képes lesz nagy távolságokat leküzdeni, ugyanakkor dinamikusabb vezetést kínál - és sokkal gyorsabban tölthető fel, mint ahogy ma lehetséges - mondta Herbert Schein, a Varta vezérigazgatója.

Kevés részlet ismert

A vezérigazgató nem árulta el, hogy milyen formátumú lesz a nagyobb akkumulátor, ahogyan az energiasűrűségről, vagy éppen a töltési időről sem beszélt, de a hengeres forma szinte biztos lesz ebben az esetben is.

A V4Drive cellák 21.700 formátumú kísérleti gyártása ez év végén kezdődik, a tömeggyártás pedig két évvel később kezdődhet. A termelési kapacitás várhatóan legalább 2 gigawattóra lesz. Schein szerint az, hogy a vállalat milyen mértékben lép be a V4Drive cellagyártásba, a vevői igényektől függ - a Porsche-tól már érkezett megrendelése a cégnek – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink