Trend Történelmet írt a BMW Kínában

Történelmet írt a BMW Kínában

autopro.hu/B.B. | 2018.05.23 10:40

Történelmet írt a BMW Kínában

A bajor prémiummárka az első gyártó az ázsiai országban, amely engedélyt kapott az autonóm járművek közúti tesztelésére.

Hirdetés

Sanghaj külvárosi részén kezdhet önvezető autók tesztelésébe a BMW, amely a múlt héten megkapott hivatalos engedélyek birtokában az első külföldi autógyártó, amelynek ezt lehetővé tették a világ legnagyobb autópiacán. A bő 24 millió lakosú metropolisz március elsejével adott zöld utat az autonóm járművek tesztelésének. Eddig két helyi autógyártó, a SAIC és a Nio helyezett üzembe önjáró tesztgépet.

Első külföldi gyártóként a BMW a hetes sorozatú szedánnal kezdi meg a munkát, melyet hatvan mérnök felügyel majd.

Sanghaj példáját további kínai metropoliszok, köztük Peking követheti, korlátolt, de még így is óriási területeket nyitva meg a kísérletezések előtt. Bár az autógyártók számára a fő prioritás nem a nagyvárosi környezet, hanem hogy a lehető legkülönfélébb körülmények között próbálgathassák tesztautóikat, a kínai teszteknek mégis nagy jelentősége lehet: amelyik gyártó a transzpanens és sikeres tesztekkel megfelelő benyomást tud tenni a fogyasztókra, később jelentős előnnyel indulhat a már valóban önjáró autók kiskereskedelmi forgalmazásának versenyében is.

Kiemelt Partnereink