Trend Tízmilliónál is többen használják a BMW alkalmazásait

Tízmilliónál is többen használják a BMW alkalmazásait

autopro.hu/Sz.K. | 2023.03.19 04:19

Tízmilliónál is többen használják a BMW alkalmazásait

Fotó: BMW Group PressClub Global

A BMW és a Mini alkalmazásai univerzális interfészek az ügyfelek, a járműveik és a márkák között. Ma már több mint tízmillió autós használja a „My BMW” és a „Mini” alkalmazásokat, amelyek rengeteg okos funkcióval, praktikus szolgáltatással és hasznos tippekkel vannak ellátva. Az Apple App Store-ban mindkét alkalmazásról a felhasználók kiválóan vélekedtek.

Hirdetés

Pieter Nota, a BMW AG igazgatótanácsának tagja: „Mivel több mint 10 millióan használják a My BMW és a Mini alkalmazásokat, a BMW digitálisan egyre közelebb kerül ügyfeleihez. Ezek az alkalmazások lehetővé teszik ügyfeleink számára, hogy közvetlenül kommunikáljanak velünk és járműveikkel – és közvetlen ügyfélkapcsolatot biztosítanak a BMW Group számára.”

Kényelmes és praktikus

Az alkalmazás segítségével a sofőrök mindig a legfrissebb információkhoz juthatnak járművük állapotáról. Az alkalmazásból lehetőség van az ajtók zárására és kinyitására, a légkondicionáló bekapcsolására, valamint a jármű felszereltségétől függően távoli 3D-s nézet segítségével az alkalmazásban a környezet és a jármű belsejének megtekintésére. Ezenkívül nagyon egyszerűen elküldheti a cél címét az alkalmazásból az autós navigációs rendszerébe. Sőt, az alkalmazás képes kezelni harmadik féltől származó szolgáltatásokat is, például az Amazon Alexát.

A Szolgáltatások lapon az ügyfelek mindig naprakész áttekintést kaphatnak a járművükhöz elérhető és lefoglalt digitális szolgáltatásokról, valamint kényelmesen és rugalmasan kezdeményezhetik a ConnectedDrive frissítéseit. A BMW Digital Key Plus-szal együtt, a jármű felszereltségétől függően, a My BMW alkalmazás akár hat méteres távolságban is végrehajthat korábban elmentett műveleteket és automatikus parkolási funkciókat.

Ezek az alkalmazások számos hasznos funkciót is biztosítanak az elektromos járművek számára. Például az ügyfelek valós idejű információkat kaphatnak töltöttségi állapotukról, távolságukról, valamint töltési értesítéseket kaphatnak, amikor az akkumulátor eléri a célszintet, továbbá rendszerhibákról is. Európában az ügyfél BMW vagy Mini töltési szerződése igény szerint tárolható az alkalmazásban. Ez az alkalmazáson keresztül digitálisan hitelesíthető Európa több mint 400 ezer töltőpontján. A számlázás kényelmesen havonta történik a BMW/Mini Charging révén tárolt fizetőeszközzel.

A szervizelés is könnyebb

Mindkét alkalmazás másik alapvető funkciója a jármű szerviz- és karbantartási igényeinek kezelése. Ha az ügyfél járművének szervizre van szüksége, akkor értesítést kap, és közvetlenül az alkalmazáson keresztül foglalhat időpontot. Az alkalmazás támogatja a teljes szerviz folyamatát, beleértve a bejelentkezést, a szervizvideót, az állapotkövetést és a fizetést. Az alkalmazás természetesen készen áll a segélyszolgálatok hívására is, ha az ügyfél járműve balesetet szenved.

Mindkét alkalmazás egyik jellemzője a prezentációs mód. Ez egy sor bemutató járművet biztosít, így a felhasználók felfedezhetik, hogyan működik az alkalmazás jármű nélkül. A bemutató mód hiteles BMW és Mini élményt biztosít – szinte mintha a jármű már a felhasználó garázsában lenne.

Folyamatos fejlődés

A My BMW és a Mini applikációk 2020 júliusában indultak el, felváltva elődeiket, a Connected applikációkat. Azóta az alkalmazások folyamatosan bővülnek és a felhasználói visszajelzések alapján folyamatosan optimalizálják őket. Mindkét alkalmazás kéthavonta frissítéseket kap, és a funkcióik köre is bővül.

2022 szeptemberétől a My BMW alkalmazás Utazásaim funkciója lehetővé teszi a BMW Drive tulajdonosai számára, hogy hozzáférjenek az utazási statisztikákhoz, valamint a korábbi utak energiafogyasztására, átlagsebességére és szén-dioxid-kibocsátására vonatkozó információkhoz. A funkció a jövőben is bővülni fog, például a hatékony és fenntartható vezetésre vonatkozó tippekkel.

A Térkép fülön a felhasználó kereshet benzinkutakat és töltőállomásokat, és többek között kényelmesen összehasonlíthatja az üzemanyagárakat anélkül, hogy egy másik alkalmazást kellene megnyitnia. 2022 decemberétől Németországban és Ausztriában a BMW vezetői a My BMW alkalmazás Szolgáltatások fülén a járműben aktiválhatják az automatikus parkolási fizetést, valamint az aktív foglalásokat megszüntethetik és meghosszabbíthatják, megtekinthetik parkolási előzményeiket és kezelhetik fizetési módszereiket.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink