Trend Távolságalalpú biztosítással teszi olcsóbbá az autófenntartást a Ford

Távolságalalpú biztosítással teszi olcsóbbá az autófenntartást a Ford

autopro.hu/V.M. | 2020.09.04 15:16

Távolságalalpú biztosítással teszi olcsóbbá az autófenntartást a Ford

Fotó: Ford Media Center

A Ford partnerségre lépett a használatalapú gépjármű-biztosítást nyújtó amerikai Metromile vállalattal. A cél, hogy a Ford vásárlóinak testreszabott és olcsóbb biztosítási konstrukciót kínáljanak.

Hirdetés

A megállapodás különösen hasznos lehet mindkét félnek, mivel a Metromile ügyfelei között a Ford a legnépszerűbb amerikai autómárka. A 2012-ben alapított biztosító cég telematikai műszereket használ, hogy az ügyfelei által megtett távolságot – a kilométeróra alapján – mérje, és a megtett távolsággal arányos áron nyújtson nekik biztosítást.

A megfelelő technológiával ellátott típusok tulajdonosai bármiféle műszaki módosítás nélkül térhetnek majd át a Metromile konstrukciójára. Akik járművében nincsenek megfelelő beépített kommunikációs eszközök, egy jeladót kell, hogy illesszenek a jármű diagnosztikai csatlakozójába.

A Metromile egy nemrégiben készített felmérése szerint a felhasználói átlagosan évi 741 dollárt takarítanak meg gépjármű-biztosításon, hála a használatalapú díjszámításnak. A Ford azonban az új együttműködéssel a későbbiekben az alacsonyabb biztosítási díj mellett más előnyökhöz is hozzá akarja juttatni vásárlóit – tudható meg a Green Car Congress cikkéből.

Gyorsabb és megbízhatóbb kárbejelentés

A Metromile egyébként más módon is igyekszik megújítani a gépjármű-biztosítást. AVA nevű kárbejelentő felülete mesterséges intelligenciát használ, hogy a bejelentési folyamaton – ide értve például a fotókészítést és a javítóműhely-keresést is – gyorsan végig vezesse az ügyfeleket, valamint hogy virtuálisan rekonstruálja a balesetet, könnyebbé téve a felelős megállapítását, és összességében felgyorsítva az egész folyamatot.

Kiemelt Partnereink