Trend Szén-dioxid segítségével készítenek autóüléseket

Szén-dioxid segítségével készítenek autóüléseket

autopro.hu/V.M. | 2021.11.02 06:18

Szén-dioxid segítségével készítenek autóüléseket

Fotó: Covestro Press

Az amerikai Adient szén-dioxid felhasználásával előállított poliolból, vagyis cukoralkoholból fog szivacsot gyártani autók prémium ülésrendszeréhez, hozzájárulva a körkörös gazdaság megvalósításához.

Hirdetés

A világ vezető ülésgyártójának számító Adient novembertől fogja a német Covestro vegyipari cég által előállított poliolt a poliuretán szivacsok termelésébe integrálni, kiváltva a kőolajat, mint alapanyagot.

A Covestro az általa fenntartható alapanyagként leírt cukoralkoholt húsz százalékban az egyéb termelési műveletek folyamán keletkezett szén-dioxid visszaforgatásával készíti. A megoldás hozzájárul a fosszilis energiaforrások megőrzéséhez és a karbon körforgás bezárásához.

Dr. Persefoni Hilken, a cardyon név alatt értékesített különleges cukoralkohol termékmenedzsere a megállapodás kapcsán elmondta: „A tény, hogy a szén-dioxid technológiánk a prémium autóülésekben is elérhetővé válik, bizonyítéka az egyedülálló innovációban rejlő nagy potenciálnak.”

A Covestro szén-dioxid visszaforgatási technológiája más termékek, például matracok, vagy textil szálak előállításában is alkalmazható.

A vállalat autóipari beszállító partnere által a környezetbarát cukoralkohollal készített szivacs az OEM-ek minden követelményének megfelel, mivel ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a fosszilis alapú poliolból készültek. Továbbá az új alapanyag gyártásba integrálása sem jelent gondot, ugyanis az a berendezések minimális módosítását igényli csak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink