Trend Óriási akkumulátorgyárat építenének a britek

Óriási akkumulátorgyárat építenének a britek

autopro.hu/P.B. | 2021.02.19 09:18

Óriási akkumulátorgyárat építenének a britek

Fotó: Britishvolt

Az Egyesült Királyság kormánya 500 millió fontos alapot hozott létre az akkumulátorokat előállító „gigagyár” felépítésére. Coventry felajánlásával a West Midlands régió jó eséllyel pályázik arra, hogy ott épülhessen fel a gyár.

Hirdetés

A Coventry városi tanács és a Coventry repülőtér közös pályázatot adott be a brit óriás akkumulátorgyár felépítésére. A város és a repülőtér emellett tárgyalásokat folytat lehetséges leendő beszállítókkal és vásárlókkal is.

Coventry abban a West Midlands régióban található, ahol a BMW, az Aston Martin, a Jaguar Land Rover és a LEVC is üzemeltet gyárakat, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha végül az akkumulátorgyár is ezen a környéken épülne fel. George Duggins, a városi tanács vezetője is úgy véli, hogy Coventry egy autóipari központ szívében fekszik, ezért megfelelő helyszín lenne a gyár számára.

Gigagyárak a világban

A leendő brit akkumulátorgyárat gigagyárnak, azaz „Gigafactory-nek” nevezi a brit sajtó. Az elnevezés a Tesla üzemeiről lehet ismerős, a kaliforniai elektromosautó-gyártó Nevada, New York és Texas államokban, valamint Kínában és Berlinben üzemeltet vagy éppen épít Gigafactory nevű gyárakat.

A 2019-ben alapított BritishVolt szerint az általuk építendő gyár Európa egyik legnagyobb üzeme lesz a maga 95 hektáros területével – írja a Manufacturing Global.

Kiemelt Partnereink