Trend Műanyag védi a Ford F-150 akkumulátorát

Műanyag védi a Ford F-150 akkumulátorát

autopro.hu/V.M. | 2022.04.11 06:20

Műanyag védi a Ford F-150 akkumulátorát

Fotó: BASF

A BASF vegyipari vállalat és az autóipari műanyag megoldásokat szállító L&L Products közösen tervezték meg a Ford F-150 elektromos pickup akkumulátorának keresztmerevítőjét a saját technológiáik kombinálásával.

Hirdetés

A kettő partner sikeresen csökkentette az idén ősztől kapható F-150 akkumulátor-keresztmerevítőjének méretét a merevség csökkentése nélkül. Az alkatrész fontos feladatot lát el, hiszen mind az akkumulátor, mind a járműben utazók épségét garantálnia kell.

A keresztmerevítőt az L&L Products Folytonos Kompozitrendszere (CCS) és a BASF poliuretán pultrúziós gyártási technológiájának kombinációjával állították elő. Az így nyert kompozittal jelentős áttervezés nélkül alkothattak meg egy erős, merev és könnyű alkatrészt.

Az akkumulátor keresztmerevítője

Az akkumulátor keresztmerevítője | Fotó: BASF

A hosszú, folytonos szálakból álló vázzal rendelkező CCS kompozitokat most először fogják egy autó karosszériaelemének gyártására használni. A mostani jelenti egyúttal az első villanyautós alkalmazást is.

A keresztmerevítő tervezéséhez a BASF saját alkatrésztervező szoftverjében, az Ultrasimben egy új szimulációs metodikát is készítettek, hogy pontos adatokat nyerjenek a kompozit struktúra viselkedéséről.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink