Trend Már száz megrendelőnek biztosít 5G elérést az Ericsson

Már száz megrendelőnek biztosít 5G elérést az Ericsson

autopro.hu/P.B. | 2020.08.26 08:21

Már száz megrendelőnek biztosít 5G elérést az Ericsson

Fotó: instagram.com/ericssoninside

Az ötödik generációs internet, az 5G rohamosan terjed a világban, ebben pedig komoly szerepe van az Ericssonnak is. A száz megkötött szerződésből egyébként 58 nyilvános, 56 esetben pedig már most is élő 5G kapcsolatról van szó.

Hirdetés

Az Ericsson az Audival együttműködve 2018-tól teszteli az 5G szerepét a gyáriparban, saját 5G-hálózatot biztosítva az autógyártónak. 2020-ban az Ericsson svéd üzemében sikeresen teszteltek egy teljesen 5G-n alapuló robotot, ami ugyan hasonló az Audi által használt eszközhöz, de tökéletesen az 5G-re optimalizálták.

Az Ericsson által fejlesztett, teljesen 5G kompatibilis robot képes kormánykereket építeni, sőt, a légzsák elhelyezésére és eltávolítására is alkalmas. Biztonsági okokból azonnal leáll, ha megközelíti őt egy ember, így elméletileg kizárható, hogy a dolgozók a robot miatt szenvedjenek sérülést.

Hatalmas potenciál rejlik az 5G-ben a gyáripar számára

Az 5G főleg az ipari felhasználók számára jelent nagy áttörést, persze a kereskedelmi használatban is új távlatokat nyit meg a gyorsabb és stabilabb hálózat.

Az 5G-hálózat stabilitása az okosgyárak számára jelent hatalmas előrelépést, valamint az önvezetést segítő technológiák számára is elengedhetetlenül szükséges ez a stabil és nagy kapacitású internetelérés.

Kiemelt Partnereink