Trend Lép a BMW, nem lesz több kulcspörgetés

Lép a BMW, nem lesz több kulcspörgetés

autopro.hu/B.B. | 2017.09.20 09:33

Lép a BMW, nem lesz több kulcspörgetés

Ha már a zsebünkből sem kell kivenni a kocsikulcsot, hogy elinduljon az autó, akár teljesen el is lehetne hagyni az alkatrészt – ezzel a gondolatmenettel vázolt fel kulcsmentes jövőt a BMW értékesítési vezetője.

Hirdetés

Hány embernek van valójában szüksége a kocsikulcsra? – már ebből az egyetlen kérdésből ki lehet találni, miben sántikál újabban a bajor márka. A slusszkulcsok jövőjéről szóló gondolatmenetet Ian Robertson, a BMW értékesítésért felelős vezetője osztotta meg a hallgatósággal Frankfurtban.

Mivel ma már az autótulajdonosok túlnyomó többsége rendelkezik okostelefonnal, a rajta futtatható alkalmazások lehetővé teszik, hogy az autógyártók kérdőbe vonják az ezidáig elmaradhatatlannak számító kocsikulcsok létjogosultságát. Pontosan ezt csinálja most a BMW, amely felülvizsgálja a hagyományos kulcsok szükségességét.

A kulcsnélküli nyitás és indítás funkcióknak köszönhetően már nem feltétlenül kell kivenni zsebünkből a kulcsot. Ennél már csak az lenne egyszerűbb és kényelmesebb, ha még azzal sem kellene foglalkoznunk, hogy az egyáltalán nálunk legyen – fejtegette Robertson. Szerepét az okostelefon vehetné át, mely jópár plusz funkcióval szolgálhatna: egyes prémiumkategóriás autóknak a megfelelő appokkal már ma is aktiválni lehet a világítását vagy épp fűtését.

Robertson szerint a BMW-nél most az ötlet megvalósíthatóságát vizsgálják. Az, hogy a vezető nevezett meg határidőt a fejlesztéshez, mutatja, a BMW hosszútávon gondolkodik, így jó eséllyel nem az a legfőbb kérdés, eltűnnek-e a kék-fehér emblémával ellátott kulcsok, hanem hogy mikor.

Kiemelt Partnereink