Trend Látványosan debütált az elektromos Mini Lisszabonban

Látványosan debütált az elektromos Mini Lisszabonban

autopro.hu/H.J. | 2020.02.09 12:23

Látványosan debütált az elektromos Mini Lisszabonban

Fotó: Twitter/mini

Az új MINI Cooper SE-t már számos helyen bemutatták, köztük Lisszabonban is. A portugál városban különleges módon debütált az elektromos modell – a nyilvános töltőállomásokhoz erős fényszórókat csatlakoztattak, melyeket az éjszakai égbolt felé irányítottak, így látható volt, mennyi töltési pont van a városban.

Hirdetés

Az Európai Bizottság Lisszabont választotta Európa zöld fővárosának 2020-ban – a Mini Electric által elrendezett látványos show helyszínét ez alapján választották ki. A város ígéretet tett arra, hogy intézkedéseivel javítja a környezeti feltételeket és az életminőséget. A több, mint 500 töltőállomás telepítésével pedig Lisszabon az egyik legfejlettebb és legsűrűbb töltési hálózattal rendelkezik jelenleg. A városi hatóságok egyre inkább elkötelezettek a kibocsátásmentes mobilitás iránt – az önkormányzati flotta 39 százalékát már elektromos járművek alkotják.

Már csak a kibocsátásmentes városi közlekedés van hátra

A modell bemutatóján a fényszórók, amelyeket az ég felé irányítottak jelzik, hogy az elektromos járművek vezetői gyakorlatilag minden utcasarkon képesek feltölteni elektromos járműveiket. A gyártó a fényjátékkal azt szerette volna üzenni, hogy töltőállomásokból nincs hiány, így már csak a helyi kibocsátásmentes mobilitásra kell áttérni.

Az ég felé irányított fényszórók a városban található töltési pontokat mutatják.

Az ég felé irányított fényszórók a városban található töltési pontokat mutatják.

Európa-szerte ma már több mint 170 ezer nyilvános elektromos töltőállomás működik, emellett az akkumulátor-cellás modellek száma is folyamatosan növekszik. Az új Mini Cooper SE 235-270 kilométernyi távolság teljesen kibocsátásmentes megtételére képes, belső kialakításának köszönhetően pedig pontosan ugyanazt a belső teret kínálja az utasok és a poggyászok számára, mint hagyományos társa.

Az elektromos motor maximális teljesítménye 135 kW/184 lóerő, nulláról százra 7,3 másodperc alatt gyorsul, az akkumulátor a 80 százalékos töltöttségi állapotot mindössze 35 perc alatt éri el – írja a press.bmwgroup.com.

Kiemelt Partnereink