Trend Kínában fog mobil töltőállomást gyártani a Volkswagen

Kínában fog mobil töltőállomást gyártani a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2020.04.17 06:20

Kínában fog mobil töltőállomást gyártani a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen a Shanghai DU-POWER New Energy Technical startuppal közösen tervezi beindítani a mobil töltőállomásának kínai termelését. Már a gyártáskezdés időpontja is ki lett tűzve, annak ellenére, hogy a hatóságok még nem adtak engedélyt az azt végző közös vállalat létrehozására.

Hirdetés

A Sanghaj közelében építendő üzemben 50-50 százalékos tulajdonrésszel fog rendelkezni a kettő vállalat. Amennyiben a kínai hatóságok is rábólintanak a vegyesvállalat felállítására, a Volkswagen által korábban mobilnak, most rugalmasnak nevezett töltőállomások gyártása 2020 második felében fog elindulni.

Németországban is készülni fog

A Volkswagen emellett a németországi Hannoverben is gyártani készül az új típusú, akkumulátorral ellátott villámtöltőt, melyet még 2019-ben mutatott be. A megoldás lehetővé fogja tenni, hogy szinte bárhova, az elektromos hálózathoz kapcsolás nélkül lehessen elhelyezni töltőoszlopokat.

A 150 kilowatt töltési teljesítményű eszköz, az akár 360 kilowattórás beépített akkumulátor miatt meglehetősen nehéz, valamint nagyobb az azonos teljesítményű szokványos töltőoszlopoknál. Másrészről viszont nem szükséges az elektromos hálózathoz kapcsolni. Amennyiben a lehetőség adott, az állomás akkumulátora tölthető egy alacsony feszültségű 16-63 amperes tápellátással.

Németországban a Volkswagen az E.ON-nal közösen, E.ON Drive Booster néven fogja kínálni a mobil töltőpontot, melynek fejlesztésekor kiemelt figyelmet fordítottak a kiskereskedelmi egységek, illetve a csomagküldő szolgálatok igényeire. A kettő partner különös érdeklődésre számít a települési közigazgatások, valamint a töltőállomások üzemeltetői részéről – olvasható az electrive.com oldalán.

Kiemelt Partnereink