Trend Kezdődik az alternatív váltóállítás a járműiparban

Kezdődik az alternatív váltóállítás a járműiparban

autopro.hu | 2015.11.04 08:08

Kezdődik az alternatív váltóállítás a járműiparban

Az elektromos hajtás térnyerése ha lassúnak is tűnik, ám a folyamat feltartóztathatatlan. A Toyota egyik fő beszállítója jelezte elsőként: máris el kell kezdeni a felkészülést az új érára.

Hirdetés

A japán autógyártó – a világ vezető járműipari márkája – meg sem próbálja titkolni az alternatív erőforrások iránti elkötelezettségét. Különféle hibrid hajtáskonstrukciójú modelljeik már ma is népszerűek a piacon, ám 2050-re, amikorra saját célkitűzésük szerint 90 százalékos emissziócsökkenést kívánnak elérni új termékeik körében, nyilvánvalóan ezek a koncepciók, illetve a tisztán elektromos hajtások adják majd a gyártás gerincét. Ha pedig így lesz, arra a beszállítóknak is idejekorán érdemes felkészülniük.

35 év nagy idő, a Toyota második legjelentősebb beszállítójának tekinthető Aisin Seiki elnöke mégis elérkezettnek látta az időt, hogy nyilvánosan megkongassa a vészharangot. - Teljesen új termékeket kell készítenünk, hiszen aktuális portfóliónk számos elemére egyszerűen nem lesz szükség a jövőben – fogalmazott Yasumori Ihara. Ő pedig tudja, mit beszél, hiszen korábban a Toyota munkatársaként a fejlődő piacok tevékenységeiért felelt, így jól ismeri a gyártó tempóját és gondolkodásmódját.

A Toyota Mirai modellt már most is részben hidrogén hajtja

A szakember megszólalás kétségkívül összhangba hozható a Volkswagen dízelbotrányával, amely még inkább felgyorsíthatja a sajátos váltóállítás folyamatát.

Noha az Aisin Seiki fokozatosan kiterjeszti tevékenységét az autónavigációk, vezetési segédletek területére, amelyekre alternatív hajtások esetén ugyanúgy szükség lesz majd, a vállalat értékesítési eredményének több mint felét erőforrások és sebességváltók alkatrészei hozták össze 2014-ben. Vagyis ha fenn akar maradni a jövőben a Toyota mellett a Nissan és egyéb márkák számára is szállító cég, akkor el kell kezdeniük az újratervezést. Ezzel pedig aligha vannak egyedül a globális járműiparban.

Kiemelt Partnereink