Trend Két belga 900 kilométert ment egy Tesla Model S-sel

Két belga 900 kilométert ment egy Tesla Model S-sel

autopro.hu/R.M. | 2017.07.02 06:30

Két belga 900 kilométert ment egy Tesla Model S-sel

Az út közel 24 óráig tartott, de az igazi kihívás a légkondicionáló hiánya volt, azt az energiatakarékosság miatt nem használhatták.

Hirdetés

Egy belga páros, név szerint Steven Peeters és Joeri Cools arra vállalkozott, hogy kihajtják a maximumot a legújabb Tesla Model S 100D-ből. Ez pedig olyan jól sikerült, hogy 16 mérfölddel döntötték meg a korábbi 544 mérföldes rekordot, ezzel pedig közel 900 kilométert haladtak egyetlen feltöltéssel.

Mindehhez érdemes hozzátenni, hogy jóformán végig 40 kilométer/órával haladtak a majdnem 24 órás úton keresztül. Emellett pedig végig egy 25 kilométer hosszú útszakaszon mentek körbe-körbe, mely közlekedési lámpáktól és egyéb „akadályoktól” mentes volt. A kísérlet alatt mindössze egyetlen egyszer kellett megállítaniuk, miután egy rendőr megállította őket, de azt követően, hogy elmagyarázták mit csinálnak, tovább is lettek engedve. Trükközés ide vagy oda, ezek után mondja valaki, hogy az elektromos autókkal nem lehet nagy távolságokat megtenni – írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink