Trend Jól kezdett a tőzsdén a Sono Motors

Jól kezdett a tőzsdén a Sono Motors

autopro.hu/P.B. | 2021.11.23 08:17

Jól kezdett a tőzsdén a Sono Motors

Fotó: Pixabay

November 17-én kezdett az amerikai tőzsdén, a Nasdaq-on a Sono Motors. A müncheni székhelyű, napelemes autók gyártásával foglalkozó startup a vártnál jobban nyitott a tőzsdén, részvényeinek árfolyama hamar emelkedésnek indult.

Hirdetés

A Sono Motors alapítója és vezérigazgatója, Laurin Hahn szerint a tőzsdére lépéssel mintegy 135 milliárd dollárt keresett a cég. A tőzsdéről befolyó pénzt a Sono Motors a működésére és a további fejlesztéseire fordítja.

A vállalat tízmillió részvénnyel indult, melyek egyenként 15 dollárt érnek. Hahn és a társalapító és társvezérigazgató, Jona Christians továbbra is szavazati többséggel rendelkeznek a cégen belül. A vállalat azért választotta az amerikai tőzsdét, mert az alapítók szerint ott érdeklődőbbek a befektetők a technológiájuk iránt.

A Sono Motors részvényével az indulás után már 27 dollár körüli áron kereskedtek. A startup piaci értéke így elméletileg körülbelül kétmilliárd dollár (1,77 milliárd euró) lenne.

Két év múlva jöhetnek a napelemes autók

A vállalat korábban már bemutatta a Sion névre hallgató autóját, aminek műanyag karosszériája mintegy 250 napelemet tartalmaz. Az autó sorozatgyártása 2023-ban kezdődhet meg Svédországban, a kereslet pedig meglesz – a cég szerint már most 16 ezer megrendelés érkezett a modellre.

Ha a Sion beválik, a jövőben furgonokat, teherautókat és buszokat is felszerelne a Sono napelemekkel, így megreformálva – és környezetbaráttá téve – a piacot- írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink